НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ФОРМУЛА - УПРАЖНЕНИЕ

Молитвена хранилница
Алтернативен линк

Формула - упражнение



(Дадено при изкачване на връх Мусалла на 28.07.1928г. и записано в лекцията "Единство и общност")

"Сега оттук ще изпратим поздрав на всички приятели, които се намират на изток и на запад, на север и на юг. Ще изпратим поздрав на всички Братства, които съставят ордени на Великото Бяло Братство. Ще изпратим поздрав на всички пробудени души, които вършат Волята Божия."
Всички се нареждат в кръг и се хващат за ръце, но така, че дясната ръка с лявата на съседа се издига нагоре, а лявата с дясната на съседа е надолу и при това положение - дясна ръка, издигната през един човек, се произнася:

Уповавай на Господа с всичкото си сърце и с всичкия си ум. Във всичките си пътища познавай само Бога! Той ще оправи стъпките ти.

При същото положение се произнасят и думите:
Ще служа Господу с ума си, със сърцето си и със силата си. Ще ходя в пътя Господен с любовта си, с вярата си, със силата си и ще познавам Господа в живота си с душата си, със сърцето си и с ума си. Това е живот вечен - да позная Тебе Единнаго, Истиннаго Бога и Господа Исуса Христа, Когото си изпратил.

Прави се смяна на ръцете - онези, които са долу, се издигат, а вдигнатите се свалят. При новото разположение на ръцете се произнася:
Да се съединят Любовта, Вярата и Надеждата в сърцата ни и да се прослави Господ в душите ни.

Коленичи се на лявото коляно, а десният крак е подгънат под прав ъгъл. В това положение се произнася:
Да се съединят Вярата, Надеждата и Любовта в сърцата ни и да се прослави Господ в душите ни.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ