НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ТРИТЕ ЗАКОНА НА ВЕРИГАТА

Молитвена хранилница
Алтернативен линк

ТРИТЕ ЗАКОНА НА ВЕРИГАТА


I. Люби Господа Бога Твоего с всичкото си сърце, с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичката си сила. В Него ще намериш своето здраве, своето блаженство.

II. Люби ближния си, както сам себе си. В него ще намериш основание за твоето повдигане.

III. Бъди съвършен, както е Отец Твой съвършен. В Него ще намериш връзките на Вечния Живот, извора на всичките блага. Все, що попросите в Мое име, Аз ще го сторя. Не бой се, мало стадо, Отец ваш е благоволил да ви даде Царство.


Тия са трите закона, на които почива всичко, и нас тук нищо друго не ни свързва. Във всички ваши работи вие трябва да действувате в тази посока, защото иначе няма да сполучите. И когато кажете: "Господи, заради Тебе съм готов", да знаете, че тогава Господ именно твори. И когато някои приятели ми изневерят и това изневеряване пресметна за полза и кажа: "Господи, прости ми". Ето на, тая е силата, в която аз се държа. Ние не живеем за себе си, а живеем за себе си плюс света. Господ казва, че люби света толкова, щото даде Сина Своего Единороднаго, а като знаем тази именно Любов, тогава ще се ползуваме, и като принесем тази Любов на тези гладни хора, ще се ползват и те, и други. И ние имаме у себе си образ и подобие Божие и затова като е така, пророците и всичките постници винаги са виждали Бога. Всичките мистици се стремят да се обединят и псалмопевецът казва, че когато види Лицето Му - Лицето Божие, това го прави да изпада във възхищение. Всичките мисли са мисли Божии. И ако разберем тези думи добре, тогава Господ ще дойде и ще направи жилище у нас, също както Христос казва на своите ученици. Когато сме с Бога, ние се правилно развиваме и духовете идват, за да ни услужват. Тези са те, духовете, които разпореждат със съдбините на живота, подигат когото подигат, а унищожават когото унищожават. Ние сега се стремим към това общество на духове и затова бъдете всички чисти; защото това е то тържествуващата Църква, която воюва и за която Христос споменава на Петра, че може да поиска 12 легиона Ангели. Затова, ако Вие работите и живеете, ще имате тяхното съдействие, а като тъй, интересът на вашето повдигане изисква вие да дойдете чрез Христа в съприкосновение с тия Същества. Всички следвайте Божествения път, изпълнявайте Волята Божия и всички ваши желания и стремежи ще се осъществят. Това е моето желание, защото зная, че ако една душа не осъществи своите идеали и желания, тя не може да се радва.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ