НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ВЕЧЕРНА МОЛИТВА

Молитвена хранилница
Алтернативен линк

ВЕЧЕРНА МОЛИТВА


Научи ме, Господи, на Твоя закон, освежи душата ми, освежи ума ми, облагороди сърцето ми, за да се проявявам тъй, както Ти желаеш; да нагодя живота си по Твоите закони и по Твоите принципи, да наследя Твоя Живот.

Господи, озарен от лъчите на Твоята Любов, викам към Тебе с радостен глас: Велик Си Ти, благи наш Небесен Баща! Излей върху мен Благодатта на Вечния Си Дух, за да Те Виждам и да Ти служа Винаги!

Господи, в ранните утринни зори, когато размишлявам за Тебе и Твоето величие, струи от светлина се сипят като бистър поток в ума ми и образуват светлата нишка, която ме свързва с Тебе, мой Отец!

Тогава Те чувствувам при мене и получавам Твоята помощ, която ме крепи. И като бистър извор на чисти влияния, които в този момент се нижат безчет пред мене и лъхат в мене благоуханието на целия Всемир, душата ми се събужда и почива в блаженство и запява във възторг:
Хвала на Великото Ти Име, Царю на Вековете!

Господи, сутринните размишления ме учат на Твоите закони. Когато всичко още спи в омаен сън, лъчите на непоявилото се още изгряващо Слънце се изливат и галят всяка душа, за да влеят нов, чист и свят живот.
Единствената надежда Си ми Ти, Господи!

Тогава, когато чистотата ме облива, когато Духът на Твоята вечност ме озарява със светлина в моя път, аз съм доволен и радостен и благодарен.

Затова свържи ме с Духа Си, Господи!

Амин


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ