НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕКСТОВЕ И ДОКУМЕНТИ ОТ УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ВЕЧЕРНА МОЛИТВА

Молитвена хранилница
Алтернативен линк
Намерени са 2 думи в 2 изречения за : 'Радост' в текста.

ВЕЧЕРНА МОЛИТВА


Научи ме, Господи, на Твоя закон, освежи душата ми, освежи ума ми, облагороди сърцето ми, за да се проявявам тъй, както Ти желаеш; да нагодя живота си по Твоите закони и по Твоите принципи, да наследя Твоя Живот.

Господи, озарен от лъчите на Твоята Любов, викам към Тебе с радостен глас: Велик Си Ти, благи наш Небесен Баща! Излей върху мен Благодатта на Вечния Си Дух, за да Те Виждам и да Ти служа Винаги!

Господи, в ранните утринни зори, когато размишлявам за Тебе и Твоето величие, струи от светлина се сипят като бистър поток в ума ми и образуват светлата нишка, която ме свързва с Тебе, мой Отец!

Тогава Те чувствувам при мене и получавам Твоята помощ, която ме крепи. И като бистър извор на чисти влияния, които в този момент се нижат безчет пред мене и лъхат в мене благоуханието на целия Всемир, душата ми се събужда и почива в блаженство и запява във възторг:
Хвала на Великото Ти Име, Царю на Вековете!

Господи, сутринните размишления ме учат на Твоите закони. Когато всичко още спи в омаен сън, лъчите на непоявилото се още изгряващо Слънце се изливат и галят всяка душа, за да влеят нов, чист и свят живот.
Единствената надежда Си ми Ти, Господи!

Тогава, когато чистотата ме облива, когато Духът на Твоята вечност ме озарява със светлина в моя път, аз съм доволен и радостен и благодарен.

Затова свържи ме с Духа Си, Господи!

Амин


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА



НАГОРЕ