НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

10. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ


Учителят казва: "Да се примири някой човек с някого, това значи да има права мисъл. Ако човек мисли право, ще стане красив, силен, умен и всичко ще му се подобри. Да повярваш в Бога, това значи да мислиш правилно. Той е направил целия свят, Той е наш Баща - мислете за името на баща си. Ако почнете да мислите, ще видите, че камъните и дърветата не са глупави. Тъй че, ако носите един диамант, няма да боледувате. Простите камъни са по-невежи, но скъпоценните мислят, само че не като хората.

Всяка една радост е плод на една права мисъл. Човек чрез скръбта си идва до правата мисъл, затова трябва всякога да се радва. Права мисъл е да мислите като Бога. Възприемайте Божията Любов. Обичайте еднакво тези, който ви причиняват скръб и тези, който ви причиняват радост.

Силата на човека се състои в неговата права мисъл. Ако мислиш, кучето не може да те ухапе, апашът не може да те обере, защото го е страх. Ако нощно време си в гората, вървиш и мислиш, то никой не може да те нападне. Правете опит с кучето — щом се уплашите, то ще ви нападне. Същото е и с неприятеля. Правата мисъл има практическо приложение. Тя разрушава противоречията. Вие страдате, защото не сте мислили. Христос казва: "Каквото поискате, ще ви бъде дадено", но ако не получавате това, значи че зле просите и не мислите право, искате неща, който не са прави. Човек трябва да престане да бъде животно и да започне да мисли право. А щом прави грешки, значи не мисли. Щом престанете да мислите за Бога, то скръбта ще дойде. Правата мисъл е Божествена мисъл и трябва да имате желание тя да се реализира във вас като Любов. Бог трябва да бъде във вас като слънцето — някой ден може да не го виждате, има облаци, но всеки път през облаците минава неговата светлина и топлина и вие знаете, че облаците ще изчезнат, но Слънцето няма да изчезне. Тъй че, мъчнотиите, които човек има ще изчезнат, но реалността — Бог ще си стои всякога. Не мислете, че Бог ни е забравил. Не, ние сме го забравили и все е едно, когато едно дете не знае името на баща си и майка си може да се загуби но обратното е, когато знае, то го казва и ще ги намери. Четете беседите и Евангелието. Вършете това пред всяка друга работа. Трябва да намерите време за това...

За да се упражни умът ви, да го впрегнете на работа и да търсите вътрешния смисъл на всичко. Влизането в тази вътрешна школа зависи от благоволението на Бога и на когото Бог благоволява, той влиза. То е много сериозна работа, иска се концентриране, самоотричане, ум, изпълнение Волята Божия, подем на Духа, Вдъхновение, учене, работа, усилия в това отношение. Ако човек учи, ще се запознаете с напредналите светли Същества — с Невидимия свят.

Правете услуги на хората, служете им и това ще може да ви препоръчам в Невидимия свят. Хората на земята са деца на напредналите Същества горе. Сега се работи главно върху тези души, които са готови и пред Прага на събуждането, а другите ще чакат да се работи върху тях през времето на шестата раса и методите за работа тогава ще бъдат други, нови."


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ