НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

17. Последният ден - забава

  Практиката ми в детската градина - Милка Периклиева (1908 – 1976 )
Алтернативен линк

17. Последният ден - забава


Цялата стая беше празнично украсена с цветя и птички.

Наоколо имаше столове и пейки за родителите, а в срецата беше нареден полукръг от малките столчета.

Към 10 часа, когато родителите бяха напълнили стаята и с трепет очакваха да видят своите рожби на първи изпит, чу се сладка песен „Как весело тук всички ний" и в стройна редица влязоха малките пчелини. След свършване на песента, тъй както децата бяха в кръг пред столчетата, обърнаха се с лице към родителите си и запяха „Добре дошли".

— Седнете, деца! Най-напред нека вашите родители видят колко сте силни. Можете ли да заповядате на ръцете си, на устата си и на крачетата си да не мърдат, докато аз говоря?

— Да, можем!

— Добре, пригответе се и слушайте.

— Уважаеми родители! Учебната година мина. Пред Вас стоят рожбите ви, очакващи с трепет и радост да търкулнат последния час на първата учебна година за тях.

Десет месеци, с игри и песни те учиха как да станат по-добри, по-послушни, по-внимателни и по-прилежни. Писани дипломи и бележници на книга нямаме. Знанията, получени в детската градина, остават написани само в сърцата и душите на малките живи цветя — вашите деца. Тук в детската градина се работи върху детския характер, върху детската способност и възпитание.

Днес ние ви поканихме на скромно тържество, за да чуете и видите най-любимите песни и игри, заучени през годината от вашите деца. След номерата, децата ще получат своите специални свидетелства, а утре в 10 часа сутринта ще дойдат да получат предметите, които виждате да красят стаята и са плод; на детската творческа мисъл.

Моля вашето внимание. . .

Представихме по-характерните игри, песни и стихотворения.

Даде се възможност на всяко дете да вземе участие. Особено бяха застъпени груповите игри й драматизация.

Забавата продължи един час.

След определените номера запитах:

— Някое дете иска ли да каже още нещо?

— Да изпеем „За гъбката" — обади се Здравко.

Изпяхме я.

— Сега идва най-важното — свидетелствата. — Кошничките с бонбони.

— Радвам се дечица, че мога да ви видя здрави и весели. Цяла година идвахте на училище, играхте пяхте и се учихте добре. Сега всички сте порасли и минавате в първо отделение с шест. Слушайте вашите родители и учители и минавайте всяка година с отличен успех. Ще ви раздам свидетелствата наред. Данчо — заповядай! . . Нина — заповядай!

Сбогуване.


  Практиката ми в детската градина - Милка Периклиева (1908 – 1976 )
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ