НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

СЛОВОТО

  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
Алтернативен линк

СЛОВОТО


* Словото Божие трябва да проникне в душите на хората и те да го възприемат и приложат. По този начин ще се убедят в неговата сила. Живият хляб е разбраното Слово.

* Със Словото си Бог изпълва небесата и милиардите слънца. Словото Божие е магическа сила и чрез него може да се извършват чудеса.

* Има нещо по-свещено от иконите и Библията. Това е Христос, който е говорил Словото.

* Библията не е обикновена, просто написана книга. Тя има една особено жива страна в себе си, която трябва да се разбере. Всяка хубава книга съдържа животворна сила.

* Хлябът е Словото Божие. Няма по-хубаво нещо за човека от това, да слуша Словото Божие. То е насъщният хляб за душата, от който тя се нуждае всеки ден. Когато душата се храни със Словото Божие, тя става мощна и велика.

* Словото работи във вас и в цялата природа и внася навсякъде живот и обнова. Щом сте във връзка с Цялото, щом мислите за Словото, ще се образуват хормоните, носители на творческата мощ на това Слово, и ще се подмладите.

* Словото Божие представлява плодовете на Дървото на живота. С тези плодове трябва да се хранят всички хора, за да придобият вечния живот.


  900 Мисли на Учителя - Лалка Кръстева (1927-1998)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ