НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

06. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ през 1936 година

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ В САЛОНА НА ИЗГРЕВ през 1936 година


За да пее добре човек, трябва да си нагласи добре мисълта (да мисли добре). Оттам е и поговорката: "Който пее, зло не мисли".

Първото нещо, след като станете от сън, трябва да попеете 5-10 минути и после да си направите молитва и да започнете работа тогава.

Ангелите, сутрин като ви събуждат ви пеят. Като видите един брат, който идва с пълна торба, а вие сте гладни, ще пеете и ще се радвате, че носи торба, а и той също да пее и да се радва, че е срещнал гладен и да му даде от торбата си. Та който носи хляб и този, който е гладен, да пеят. Пеенето е оръжие. Животно, като се приближи към тебе и ти му попееш, то ще спре. Същото важи и за бурята — и тя ще спре. Чрез любовта, и болест да имаш, ще оздравееш. Тя дава знание и всичко. Вярата е любовно отношение към Бога, всеки трябва да я опитва, за да може да го познае. Безлюбието носи смърт, а любовта — безсмъртие. Като прилага закона на Любовта, човек ще опита силата и върху себе си. Не залагайте сърцето си никъде, бъдете свободни и подарявайте сърцето си само на Бога. Ако на една буба и идва на ум да си направи хубава дрешка като пеперуда и да отива после от цвят на цвят да си пее, тогава, какво остава за вас?

Христос казва: "Господ е облякъл цветята с такива дрехи, а вас с повече ще облече, като изпълнявате Неговата воля". Има закони, които ако ги спазвате, Бог може да се прояви и в най-лошия човек и животно. И ще имате опитността на Данаил в ямата при лъвовете. Той вярваше в тия зверове, в Божественото и каза: "В тях си Ти, Господи, няма да ми направиш пакост". И наистина те не му направиха нищо. Та законът е: Щом мислите, че в животното има Божествено, вие ставате едно с него и то ви счита вече част от себе си и не ви закача. Човек само като страда може да скъса въжето, с което е завързан от силите на тъмнината. Също като един вол, който е вързан с въже и не му идва на ум, да скъса въжето и да се освободи. Но започнат ли да го бият, той се дръпва и скъсва въжето.

Който иска да стане здрав, нека да посади лук и като порасне, лукът му ще му даде това, което е придобил — здраве, ще приемеш от него.

Също, които са болни, нека да посадят 200-300 костилки на година. От тях ще израснат само 5—6 дървета, а и това е достатъчно. Те ще ви целунат, че сте им помагали. Сейте, краставици, лук, тикви, жито, ръж, дървета и пр.

За кашлица — вземете троскот (трева) и я варете 15 минути — пийте водата по една чаша сутрин, обед и вечер. Тя е хранителна, а от друга страна и лечебна. Има, и хубав вкус.

После, мажете си гърлото със зехтин и вътрешно пийте по-малко от него.

Още за музиката: — Нека големите певци да бъдат модел за вас, който трябва да рисувате във вас. На Слънцето се намира най-хубавата музика. Да бъде човек богат, да има знание и пр., това са резултати на музиката. Пейте в къщи даже и като спите (всякога).


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ