НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5. СВЕТЛИНАТА

  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
Алтернативен линк

СВЕТЛИНАТА


Първата мисъл на Твореца бе светъл лъч, който даде вечната форма на един проявен живот. И всичкият живот на небето и земята е лъчи на творческата мисъл на вселената — всичко е светлина.


Душата ти е светъл лъч, мислите ти са светлина, формата ти е материализирана мисъл, която е светлина, чувствата ти са светлина — милиарди, безбройни форми на светлината, която ги е създала.


Най-мощното във вселената е светлината. Нейният удар е благословение и живот — тя удря планетите и ги движи и оживява, тя се усилва и планетите се превръщат в слънца.


Нейното движение е неуловимо, защото тя в миг е навсякъде — тя е Вечната Мисъл на Бога, която е сътворила и поддържа вселената; тя е вихреният полет на духа- светлина към недрата на творческия огнен океан, от който е излязъл. Тя е лицето на Божията Мъдрост.


Великият Човек е светлина. Христос е светлина на света, защото е съвършеното изявление на вечната светлина в слово, любов и творчески дела. Светлината, която виждаме, е резултат от творческата мисъл на Космическия човек — проекция на мисълта на Бога.


Това, което те събужда към все по-пълен и красив живот. Това, което те възраства да станеш живо дърво с узрели плодове; това, което те крепи и подбужда към благородни прояви; това, което те радва и весели, е светлината — Вечната Светлина.



  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ