НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 39. ВЕЛИКИЯТ УЧИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

39. ВЕЛИКИЯТ УЧИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ


Преди години на един голям ясновидец, индус, по вътрешен път се открива, че великият Учител е в България. Идва той в Европа, в България, в нашата столица, намира теософското общество и ги пита: „Има ли тук някой велик Учител между вас?" - „Между нас няма такъв", отговорили. - „А някъде другаде?" - „Да, има тук един Учител, той живее извън града. Той се казва Петър Дънов, но той не е този, когото търсите." - „Заведете ме при него", казал той. „Искам да го видя."


Качват се на лека кола и отиват на Изгрева. Учителят бил зает и не го приел. Показал се на входа и му определил среща за следния ден. Индиецът очаквал да види Великия Учител в сияние като слънце, а го видял в матова светлина /аура/и си казал: „Това не е тоя, когото търся" и не отишъл на определения ден и си отпътувал, без да познае Учителя.


Дошъл от Индия при самия Учител и не го познал. Защо? Защото очаквал да види Учителя в слънчево сияние, но забравил, че Учителите могат да се скриват от погледа на любопитните, за да се определят истински готовите души, искрено търсещите.


Разказал: Г. Тахчиев

1 юни 1956 година, Рила



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ