НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. Житото от Божествената нива е узряло. Жътвата е готова. Няма ги жътварите

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

Б.


СЪВЕТНИКЪТ

В

ОЧИТЕ, УМА И СЪРЦЕТО

НА

ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА


Величка Няголова за брата Любомир Лулчев


1. ЖИТОТО ОТ БОЖЕСТВЕНАТА НИВА Е УЗРЯЛО. ЖЪТВАТА Е ГОТОВА. НЯМА ГИ ЖЪТВАРИТЕ

ПИСМО

ОТ ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА ДО ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ


БОГ Е ЛЮБОВ!
21.10.2002 г.
France

Здравей, Вергилий!


Получих писмото ти с всички обяснения, както и последния том на „Изгревът".

Много ти благодаря!

ОГРОМНА РАБОТА ВЪРШИШ, И НЯМА КОЙ ДРУГ ДА Я СВЪРШИ!

ДА СИ БЛАГОСЛОВЕН ОТ БОГА И УЧИТЕЛЯ!

Всеки ден се моля за тебе, да си жив и здрав още дълги години, за да свършиш огромната си работа!

А да имаш и пари, че е много скъпо издаването!

Бог се грижи за тебе, и ти помага!

Радвам се и за концертите-рецитали, които организираш!

Браво! Бог е с тебе!

Колкото до материала ми за брат Любомир Лулчев, ще кажа, че е личен и много дискретен.

Оставям те да прецениш дали ще го включиш, и как.

Аз от моя страна избягвах имена, има най-вече майка ми, аз и синът ми Благовест. Защото чрез мене говореше братът. И най-вече е давал съвети за мене, и моя труден живот в този период. Много ми е помагал!

Говорил е и на майка ми много нежно и с любов, като все й е помагал.

Тя трудно преживя заминаването на баща ми Крум през 1976 г.! И всяка година на годишнината му, едва оживяваше! Този велик брат й помогна да добие свобода на душата си и да продължи да живее за славата Божия, но вече като свободна душа.

Много помагаше и на сина ми Благовест, като го наричаше „моя приятел”. Много от говоренето му е в стихотворна форма, и трябва да се даде така.

В тези негови речи от отвъдния свят няма пропаганда, защото са лични, и никой досега не ги е чул. Така че те не са нито за слава, нито за чест и почит, защото има и много критика, както и много стимул и подтик за успех в трудностите. И всичко е пропито с много човечност и любов!

Някога говори и Учителят! Че защо не? Той е жив горе, и когато реши, Се изявява, особено когато някой от учениците Му е в трудност и в беда! А също и при някой специален случай - като празник! Че Той винаги е във връзка с учениците Си, над които бди и ги ръководи!

Има и някои разходки в Астрала - приеми ги като видения или сън! Важното е, че те разкриват донякъде живота горе, в Невидимия свят! Че нали всички големи писатели, и Виктор Юго, и Жул Верн, така са писали, като са имали видения за бъдещето?

Има и някои закони и обяснения от брат Лулчев, и то много важни закони и принципи! И за горе, и за физическия свят.

И ако тези „разговори” допълват образа на този велик брат Лулчев -нека да се включат! Стига се е говорило лошо по негов адрес! От разговорите се вижда неговото високо ниво горе, ранга му, безпределната му преданост към Учителя, като разкрива и своя вътрешен живот, за който никой не знае. И че е бил готов и в ада да влезе и да срази тъмните сили, които са искали да смущават Учителя и Неговата работа.

Вижда се безпределната му вярност и преданост към Учителя, и любовта пък на Учителя към него.

Та този брат много години (почти 20 години), все край майка ни беше, и то 24 часа в денонощието. И неуморно й помагаше в беди, и съветваше.

А колко е помагал и на мене! То се вижда от разговорите. Защото аз бях в много трудно положение в брака си и се разболях, и имаше опасност и за живота ми. Така че аз много благодаря на този брат Лулчев за помощта му, и съм длъжна да изтрия позора над него!

Правил бил грешки! Да, вярно е! Че кой не е правил? И колкото по-високо стои човек, повече и грешки прави. Но този брат, е бил връзката на Учителя с обществото и с правителството. И защо не някой друг, а той? Учителят го е избрал като най-подходящ!

И това уважение към Учителя! Събувал си е обувките, когато е влизал в приемната Му, и когато Учителят му е давал някаква важна задача, винаги е козирувал като военен, с чувство на отговорност: „Слушам, Учителю!”

На него Учителят е възлагал едни от най-трудните задачи. - Връзката с царя, с някои министри и генерали, също и при спасяването на евреите. Учителят казва: „Доведете ми Лулчев!” И на него възлага задачата веднага да намери царя, и да се отмени заповедта за отвеждането на евреите в Полша. И тук брат Лулчев изпълнява „отлично” задачата.

И БЪЛГАРИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА, КОЯТО СПАСЯВА ЕВРЕИТЕ ОТ СМЪРТ!

А колко комунисти спасява от смъртта този чуден брат! Едната от тях е Цола Драгойчева, която за „благодарност” по-късно потвърждава осъждането му на смърт, като близък с Двореца. Кой друг е направил толкова много за страдащите и гонени комунисти?

Освен това, този брат е имал огромни знания по окултизъм, хипноза, Френология, Астрология и ясновидство.

Владеел е природни сили, и лесно се е справял с враговете си.

Те са треперели от него!

А и досега има хора, които се страхуват дори името му да произнесат! Умеел е с пръчка да намира води - силен магнетизъм е имал.

Освен тези си качества и култура, той е бил и писател и поет. И сега, и сега, много от разговорите си ги дава в стихотворна форма. В моя албум-книга от песни има една песен - „В планината”, която директно той ми я даде, и се говори в мъжки род.

А песента „Възкресение”, написах според малката му книжка „Възкресение”, и я посветих на него и неговия светъл път.

Сигурно с удоволствие някои са прочели романите му „Генко Орлето“, „С Христа”, „При адепта” и много други. Прилагам фотокопие на тези две песни.

На Изгрева имаше един брат, казваше се Аню, военен ли беше, не помня. Живееше със сестра Симаня.

Той беше събрал огромен материал за брат Лулчев, и искаше да издаде книга за него.

Но после какво стана, не зная, Милицията ли му взе материалите - нищо не издаде!* [*3а материалите на Йордан Андреев - Аню - виж в писмото ми до МВР - архив - накрая]

И още - кой е този ученик на Учителя, тъй верен, който преди изпълнението на смъртната си присъда повиква Учителя на разговор, там, в килията на затвора, и Учителят идва и братът Му казва: „Учителю, ще направя какЕато е Волята Божия!” Какво смирение!

И когато Учителят му обяснява, че може да се спаси, но ще трябва да се преражда още два-три пъти, за да ликвидира с кармата си, а ако приеме насилствената смърт, заплаща кармата си, брат Лулчев веднага приема по-трудния път, а именно смъртта!

И още същата нощ, след полунощ, присъдата е изпълнена!

И понеже братът е имал много приятели, някои са го издърпали в коридора, за да го спасят, казвайки: „Ти ни спаси от смърт, сега ние - тебе!” Но той отказал, верен на решението на Учителя, като казал: „Не, аз с групата ще вървя!”

И успява да отвори очите на всички осъдени на смърт с него, да не се плашат, и ги подготвя за Невидимия свят.

ТА ТОЗИ БРАТ Е ЦЯЛА „ЛЕГЕНДА”!

Дава часовника си на войника, който ще стреля в него, и му казва: „Да свършиш добре работата си, и да не трепери ръката ти!”

А на групата осъдени чрез разстрел казва: „Братя, не бойте се! Сега сме тук и само след миг ще сме в Невидимия свят, и аз ще ви водя!”

Какъв пример на безстрашие и героизъм! На себеотрицание! И на вярност на Учителя!

Моите думи са бедни да опишат този героичен и светъл път на брат Лулчев, но смятам, че с тези няколко семпли редове за него, ще се прекрати завинаги злословието по негов адрес!

А може би е и от завист!

Че кой друг в това Братство свърши толкова много работа за Учителя? Отговорете на този въпрос.

С уважение: ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА


P.S.: Прилагам:

1.) 4 касети, като на втората няма нищо от страна В.
2.) 2 фотокопия на двете песни;
3.) 2 снимки на брат Любомир;
4.) това писмо.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ