НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

5.3. Писмо от Екатерина Маркова до Светозар Няголов, 2 декември 2005 година

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

5.3. ПИСМО ОТ ЕКАТЕРИНА МАРКОВА

ДО СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ,

2 декември 2005 година


2.12.2005 г.
Бъфало

Драги Светозаре,


Много ти благодаря за хубавото писмо! Както и да е, може би беше време да се опознаем по-добре.

Вергилий взима тефтерчетата от Райка преди може би от 10-12 години, с обещание за връщане. Още не ги е върнал. Аз ти разказах това няколко пъти, ти не взе моята страна.

Тази архива беше дадена на мен и майка ми и беше в моя апартамент. Ти отиваш при Райка да я подкокоросаш да отидете в моя апартамент да вземете архивата и да я (ти) занесеш на Вергилий.

Никой не ме попита мене - нито Райка, нито ти, нито Вергилий. Как се казват такива хора, които вършат нещо тайно и скрито зад гърба на хората? Ти ще си отговориш! Как се казват хора, които взимат нещо с обещание за връщане и не ги връщат, а ги задържат! Ти ще отговориш на този въпрос.

Вергилий е взел документи от много хора и нищо не е върнал. Какво те мислят за него - ти ще отговориш на този въпрос.

Отново, и отново, и отново!

Вергилий трябва да върне всички тефтерчета в моя апартамент -откъдето са взети, и както той е обещал първоначално - т.е. той трябва да си изпълни обещанието.

Цялата архива, която ти си взел от моя апартамент, трябва да бъде върната час по-скоро! Обратно - в моя апартамент, откъдето е взета - това е частна собственост. Ако Вергилий иска да си направи ксерокси, от които да работи - може - но всички оригинали трябва да бъдат върнати обратно на собствениците.

Понеже аз живея далече, писмата отнемат доста време да пътуват - аз ще ти дам още 1 месец - след 11 януари взимам адвокат. Аз не обичам да се занимавам с адвокати, но ако не получа писмо - гаранция, че всички оригинали са върнати, до последната страница и буква, обратно, ще бъда принудена да се занимавам с това.

Аз не идвам в твоя апартамент да взимам ръкописи и да ги давам насам-натам, когато тебе те няма в къщи.

Благодаря много за услугите, които си ми правил, но това не ти дава право и не те извинява за всичко това. Това е крайно непочтено.

Аз не ти държа сметка, нито ти давам съвети за твоите пари.

Е. Маркова

P.P. : Помни срока - 11 януари.

Аз не искам копия, а оригиналите - в моя дом. Правдата трябва да възтържествува.

Е.М.

Така, както ти постъпи с мен, правеха комунистите - ходеха по хорските къщи, обираха книгите на хората, без да ги питат.

Адресът на Екатерина Маркова:

Ekaterina Markova
79 Marine drive, apt. 2D
Buffalo, NY 14202
USA
Tel. 1/716/842-1978

Адресът на Райка Маркова:

Abs. R. Markowa
Stadtseeallee 114
39576 Stendal
Deutschland

Днес 28.12.2005 г. получих от Вергилий Кръстев два пакета от архива на Димитрина Антонова, които се задължавам да предам на живущата в апартамента на Екатерина Маркова - Стойка.

Светозар Крумов Няголов


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ