НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

157. Има кармични задължения и ако се влюбиш ще страдаш много

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

157. Има кармични задължения и ако се влюбиш ще страдаш много


"Да се пречисти ума сърцето и тялото, да се примириш с цялата природа, с всички, да нямаш ни най-малкото неприятно чувство към нищо и никой, тогава ще ти се яви това светло същество да те учи. Когато рисувам една картина, тя ще стане каквато я искам - да има търпение. Ученикът да иска да стане като своя Учител"-15.1.1941 г.


На Богоявление, 19 януари, следобед, имах разговор с Учителя, който трая повече от два часа. Наистина, сега виждам как Той е работел върху нас при тези частни срещи, както един велик художник върху някоя любима картина. Учителят денонощно работеше върху нас, в това съм била винаги убедена. Той изглаждаше грапавините ни, нанасяше багри, който хармонично действаха върху душевния ни живот, даваше дълбочина на картината - одухотворяваше я непрестанно. Това Той вършеше с най-чиста и свята любов, която ни предаваше чрез личността и Словото си.


Този следобед Учителят беше много разположен и ми даде много съвети. "Нито надценявай, нито подценявай човека, бъди справедлива и поддържай равновесието на вещите. Има кармични задължения и ако се влюбиш, ще страдаш много, ледът бързо ще се стопи и като покрие големи области, ще причини наводнения. Поддържай светлината си, както е сега - обикаляй, върви по крива линия около правата, за да стигнеш целта. Любовта е единствената сила, която само дава и никога не иска нищо да й се върне.


Остави Майката Любов да те учи как да обичаш. Като чуеш.фалшив тон, изправи го в себе си и така го чуй изправен, не го оставяй да премине към другите фалшив. Така се поправят хората. Където мине Любовта, тя предава живот на всичко.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ