НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

63. Майка ми ме изпрати при Учителя да ми разтълкува хороскопа

Весела Несторова ТОМ 24
Алтернативен линк

63. Майка ми ме изпрати при Учителя да ми разтълкува хороскопа


След пристигането ми в София, получих писмо от колежката ми, американка, Бърдин Крил, която ми пращаше хороскоп от Ню Йорк, където бе заминала предишната година. Тъй като нищо не разбирах от астрология, майка ми ме изпрати при Учителя на Изгрева да ми го обясни. Така отново се озовах в присъствието на Учителя, Когото бях слушала като дете, но не Го бях опознала. В стремежа си да намеря Истината бях проучила какви ли не учения, включително и марксизма, но душата ми бе останала гладна и аз все още търсех тази вечна Истина, която всъщност носим дълбоко заровена в душите си, но очакваме деня, когато тя ще се изяви в нас. Това става обикновено чрез могъщ външен стимул, след някое дълбоко преживяване, което събужда скритите духовни сили в нас.


Да въплотиш, да изявиш една велика вътрешна реалност, е да родиш новия живот, който действа дълбоко в душата и те пресъздава. Новата вълна на живота ни поема в този век и ни подтиква към изява. Когато малкото дете проходи, майката поканва гости и търкулва топла питка пред него, за да го покаже на всички. "Ето го, проходило е моето ангелче", радостно възкликва тя. Така и новия живот, който напира в нас да проходи и се изяви, чака този свещен час. Нима ще го пренебрегнем и изпуснем? Нима няма да възкликнем радостно като майка- първескиня: "Ето го, проходило!" Ние тръгнахме след топлата питка, която любящия ни баща търкулна пред нас. Великото Вечно Слово на живота озари съзнанията ни и ние тръгнахме като мъдреци от Изток, водени от светлата звезда, да се поклоним на новородения. През гори и планини тръгнахме с увереността, че тук някъде се дава Вечна Истина, на която искаме да се поклоним.


В.К.: Така. Към с. 62 пишете, че ви е правен хороскоп в Америка. Имате ли го? Този хороскоп имате ли го? Весела: Аз го дадох на Петър Филипов, той го поиска, и той не ми го върна. В.К.: И той се загуби. Весела: Изчезна ми хороскопа. Но той беше Везни, първият градус на Везни, асцендента. В. К.: А какво си спомняте от вашия хороскоп? Весела: А, аз го знам, помня го. Изгрява първият градус на Везни, 0 или първи градус на Везни, на 12 и половина градус е Юпитер, който изгрява, във Везните. Долу, в първият градус на Кози рог е слънцето. Щото съм родена в 12 и нещо вечерта. (Забележка: Весела е родена в 0 часа и 15-20 мин. на 23 декември 1909г. в г. София.) На 11 и половина градуса от Кози рог е Меркурий, на 20 градуса е Уран в Кози рог, Водолей -16 градуса е Венера, Овен -13 градуса и 15 минути е Марс. А на 16 градуса и половина е Сатурн съвпад с Марс в седмия дом в Овен. В осмия дом е Луната в Телец, в деветия градус, Луната в Телец. В деветия дом Близнаци, на седмия градус е горния лунен възел. На 25 градус е Плутон в Близнаци, в съвпад с моя зенит, който е края на Близнаци. В Рак на 18 градуса и 23 минути - Нептун. В единайсетия дом няма планета, в дванадесетия дом - Дева - няма планета. Е, това е моя хороскоп.


В.К.: Сега, кои планети, кои съчетания ви доведоха до Учението? Весела: Ами, аз не съм изчислявала кои съчетания са ме довели, но на 28 годишна възраст съм отишла при Учителя, 1937 година. На юни месец, 12 юни мисля, че беше, отидох с хороскопа от Америка, майка ми ме изпрати да ми обясни хороскопа. И оттогава останах при Учителя. В.К: Учителят, като ви погледна хороскопа, какво каза? Весела: Учителят ми каза, аз го питах какво значат тия домове, той каза: "Тук имаме два астролога: Михаил Иванов и Георги Радев. Аз казвам не ги познавам, а той каза: Аз ще ви запозная. И на другата сутрин аз отидох на Паневритмията и излезе от горичката Учителя с Михаил Иванов зад него, и Учителя ме срещна с Михаил Иванов, който ми направи хороскоп и ми го изтълкува. Аз ходих няколко дни да ми го тълкува, той каза: "Аз заминавам за Франция", казах: "Много хубаво". В.К: Какво си спомняте от неговото тълкувание? Весела: Ами той ми каза някои работи, че ще имам големи борби, ако се оженя, и че на стари години от сърце и ревматизъм ще страдам, но аз карам 80 годишна възраст и слава Богу нито сърцето, нито ревматизма, заради хигиеничния живот, който съм живяла. В.К.: Да. Понеже тука става въпрос за - ще имате борби в брака. Какви бяха съчетанията там? Весела: Марс и Сатурн в съвпад с Овен в седми дом В.К.: В седми дом Сега, аз си спомням, че вие ми разказвахте преди двадесет години, че когато сте показвали хороскопа на Учителя той казал: "Мини транзит". Весела: Да. Учителят ми каза, ще минете транзит през тези домове, и ще се спрете на Юпитер в първия дом, обществена работа. Работа за идеята и за братството. В.К.: И вие минахте ли транзит? Весела: Минах. Аз не отидох за мъж.


В.К.: Сега, още един въпрос. Понеже вие сте ми разказвали, тук сте го описали един случай, когато става въпрос за брак, Учителят ви казал: "Ако се ожените, ще имате две деца. Едното ще убие другото." Искам да ми разкажете тоя случай по- подробно. Весела: Преди да си замине Учителя, няколко дни така, може би седмица- две, аз бях на площадката пред салона, цялото небе огнено-червено, беше рано сутринта, Учителят слезе отгоре и почна да ми говори. И ми каза: "Вие, ако се омъжите, ще имате две мъжки деца. Нали, каза, Ева роди две мъжки. Но Каин уби Авел, но Авел беше виновен за убийството. И с едното дете петнайсет години ще имате големи тревоги, след това не се знае какво ще стане." Значи, ми се вещае голямо нещастие да повторя грешката на Ева. Той не иска да вървя по пътя на Ева. "Ние, казва, трябва да се отклоним от този път, по който са вървяли старите човеци, защото в Новото Учение ние поемаме един нов път, когато ще ни ръководи Бог и ума и сърцето в нас, мъжът и жената ще бъдат в хармония и ще станем проводници на душата, проводници на Божествената Любов. В.К.: Така. Весела: Това е нашата задача.


В.К.: Така. Вие ми бяхте споменали, че ако трябва след време да се връщате, ще се прераждате хиляда години, за да ги повдигате. Весела: Не. Не ми е казал такова нещо. В.К.: Защото аз така съм го записал, че след това казва, след като ги родите трябва да се прераждате в бъдеще, за да ги повдигнете. Весела: А, Учителя друг път в разговор, в друг разговор ми каза: "Недейте да раждате в този живот. Ти си раждала, раждала, раждала." Три пъти каза така с дясната си ръка. "Сега ще възпитаваш синовете си. Ако ти сега родиш, ще оставиш корен на земята, след това трябва да слизаш, да го повдигаш този човек." Да се преражда. А пък може чрез вселяване да идва човек. Не чрез прераждане. И сега може би много хора, в края на тази епоха ще излезем от закона на прераждането и ще влезем във вселяването, което е и по-леко, и които имаме дарби, всевъзможни дарби, ние можем да се проявяваме с тия дарби чрез готови, подготвени хора. А не такива раждания.


В.К.: Аз си спомням веднъж вие ми разказахте един такъв случай, когато Учителят е казал: ""Трябва някой да нарисува портрет, художник, на брат, който подава ръка на сестрата, която се повдига." Тоест, новата Ева. Спомняте ли си това? Тоест, идеята е такава, как един художник трябва да нарисува как един брат подава ръка на сестрата, която се издига. Весела: Не си спомням. В.К.: Идеята е следната, че е много важно повдигането на жената в тази епоха. В такъв смисъл. Весела: Учителят ме накара да преведа "Новата Ева" и ми говори за повдигането на жената. Че моята задача е да се повдигна духовно и ми каза: "Ако някой те обича, той трябва да обича Бог в теб и той трябва да е готов на всякакви жертви за Бога в теб." В.К.: Това ви го каза във връзка с "Новата Ева", с превеждането на английски? Весела: Изобщо ми го каза като правило за любовта.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ