НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЕДНО С БОГА

19 септември 1922 год., 6.30 ч.сутринта ТОМ 12
Алтернативен линк

ЕДНО С БОГА


19 септември 1922 год., 6.30 ч.сутринта


Първото проявление на Бога е Любовта. Бог вечно се проявява чрез Лю­бовта. Ние сме едно с Любовта, ние сме едно с Бога. „Само чистите по сърце ще видят Бога.


Публикувано изображение


Без чистота няма любов. Тази чистота, за която ви говоря, тя е необикновена чистота на сърцето. Тази необикновена чистота мяза на детето или на бяло цвете или на геометрически символ - на кръг. Чистотата на детето, което се усмихва на Слънцето; чисто­тата на цветчето, което люби Слънцето. Цветята живеят в ангелс­кия свят • това е чистотата на кръга, най-съвършения образ на линия. Ние живе­ем в безграничната Любов. Нашата цел е да проявим безграничното. А всяка цел трябва да има плод в себе си.


Публикувано изображение


Ето пентограмът вписан в един кръг, това е пътя, който ученикът трябва да извърви. Кръгът като символ на вечност, че това, което не можеш да постигнеш в един живот, в безкрайността ще го постигнеш. Пентограмът като символ трябва да оживее у вас, за да може да се ползу- вате от него. Пентограмът, това е човека, върхът е глава­та. Двете ръце и двата крака са другите върхове. Главата е Истината, десният крак е Правдата, дясната ръка - Мъд­ростта. Левият крак - Добродетелта, а лявата ръка - Лю­бовта. Тези пет върха са пет центъра, през които непрес­танно се изливат токове, протичат енергии, сили, за които няма ограничение. Те изграждат човека. Петте върха са пет места, през които може да се влезе в пътя.


Ми жълто

До червено

Си виолетово

Ла индиго

Сол синьо

Фа зелено

Ре портокалово


Понеделник-Луна

Вторник - Марс

Сряда - Меркурий

Четвъртък - Юпитер

Петък - Венера

Събота - Сатурн

Неделя - Слънце


Будя - изгрява моето слънце в моята душа.


Будиш - изгрява Божието Слънце в мен, в сърцето


Буди - изгрява живото Слънце на моя Дух.


Будим - изгрява мировото Слънце на Отца нашего на свет­лините


Будите - изгрява Слънцето на великия Господ на Мира в на­шите души.


Будят - изгрява Слънцето на всички Слънца в нашите души и духове, носители на живота.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ