НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

IV.18 август 1907 г., 9 часа и 30 минути преди обяд

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА ТОМ 11
Алтернативен линк

18 август 1907 г., 9 часа и 30 минути преди обяд


Каквото се даде всекиму, няма да го съобщава за една година на другите. Божествените заповеди трябва да се служат с абсолютна покорност, без всякакво разсъждение. Бог е всемъдър. Чрез Добродетелта сме влезли в материалния свят, а чрез кораба на Мъдростта ще се носим към Небето. Положението си ще разберем само в Небето.

След обяд

Най-добре можем да се молим сутрин от 4 до 9 часа. Вечер от 9 до 12
часа.
Един от петъците (първия или последния, разбира се от месеца) ще постим 36 часа, а другите ще се въздържаме от готвено или животинска храна. Може да се яде: малко топлено вино с хляб, който желае, жито, чай, кафе, маслини и разни плодове. Всеки петък ще се молим поименно за членовете на Веригата, а именно: ще се молим за домовете си, за близките си, за народа си, за славянството и за цялото човечество, като четем писаното в плика. Постенето е необходимо за заякване на волята. За мъртвите си можем да се молим в петък след поста или от 4 до 9 сутрин, или от 9 до 12 вечер. Особено в петък преди Рождество Христово, преди Великден и преди Св. Богородица.
Утре в 4 часа сутринта - молитва за всекиго: за домовете ни, за Веригата, за българския народ, за славянството и за человечеството, да се махнат спънките за напредъка на Царството Божие: да успяваме в избраните пътища. Радостта ни е идването на Божието царство. Славата ни е в осветлявание Името Божие. И нашата любов е в изпълнение на Неговата воля.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ