НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 110. ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

110. ПЪРВАТА МИ СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ


„ Истината ще ви направи свободни."


Една сестра от Варна се запознала с наши хора, които я запознали с идеите на Учителя и почнала да посещава беседите в братския салон, но тайно от родителите и домашните си. като на тях казвала, че отива у приятелка или под друг предтекст - скривала истината.


След няколко месеца баща й имал работа в София, отишла и тя с него. Докато бащата се занимавал със своите работи, тя отишла на Изгрева и се срещнала с Учителя, на когото се оплакала, че няма свобода и че все тайно от домашните си отива на беседи. Учителят й казал: „Истината ще ви направи свободни,"


Върнала се тя заедно с баща си от Изгрева и си отпътували за родния си град, като по целия път тя обмисляла думите на Учителя и най-после решава: за да не лъже родителите си, няма да ходи в салона, а ще взема беседи да ги чете в къщи.


Когато идвало време за беседа, тя се затваряла в стаята си и четяла беседа. Родителите й като я видяли, й казали: „Ти няма ли да ходиш на беседа?" Сестрата разбрала, че родителите й всичко знаят и взела свободно да ходи в салона и да слуша беседите, без да става нужда да заобикаля истината.


Думите на Учителя се изпълнили, а тя придобила свободата си.


Разказал: Петър Филипов,

13.12.1964г, - Бургас.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ