НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

33. ЧИСТОТАТА

ТОМ 8
Алтернативен линк


33. ЧИСТОТАТА

Учителят ни говори:

"Водата съдържа водород и кислород. Но онова,  което носи живот, то е по-висше. Водата, която я виждаме, влиза в нас и  като пречисти тялото ни, излиза навън. Водата идва и от пространството,  от слънцето. Това, което утолява жаждата ни, то остава.

Един лош човек сред 9 добри човека е едно блато.  Ако той се махне, те ще се вкиснат. Лошият човек е като канал, през  който се изтичат нечистотиите. Добрият човек е комин.

Природата дава изобилно, но не разточително. Ти не трябва да даваш нито повече, нито по-малко.

Когато хората ни оскърбяват, те ни помагат.  Светът не може да се измени. - Да накараш хората да мислят за тебе, тъй  както ти искаш.

Детето е разумно, само че прозорчето, през което  то гледа, е малко. И колкото расте, толкова и прозорчето става  по-голямо. Възможностите са в него. Майката бие детето, то я милва.  Детето знае, че само с любовта то ще я смекчи.

Елементите на водата се разединяват и отиват на  слънцето да се обновят. После пак идват. Това е идеята за прераждането.  Цялото може да се уголемява и да се намалява. Това са негови качества.  То се уголемява, без да се уголеми и се намалява, без да се намали.

Реалността храни човека. Една идея, която не е  реална, не може да го храни. Сливиците не трябва да се махат, чрез тях  се лекуват болестите.

Поправената погрешка носи едно добро. Направеното  добро донася две. Вие бяхте против богатите, сега не постъпвайте като  тях. Човек не е кит. Дайте му да яде. В закона на черната ложа слабият  ще слугува на силния. А сега силният ще слугува на слабия. Никога  глупавите не са управлявали. Никога слабите не са управлявали. Бог ще  тури новия порядък на нещата. Трябва да се съгласим. Всичките хора са  добри, като ги бутнем някъде.

Ние се борим не за това, което е в касата. Парите покваряват човека и нравите на обществото.

Въздухът представлява Божествения порядък. То ще  бъде, хлябът да бъде безплатен. Нещата, които поддържаме, не са верни.  "Аз съм го хранил", днес някой казва.

Съществата отгоре се радват. Времето е хубаво. Те  вярват, че свободата е дошла. То е писано. Тази и идущата година 1945  г. е година на ликвидация. Русите сега не са това, което бяха преди 20  години. Българите са последните монархисти. Сега децата ще царуват.  В човека има едно чувство да прави добро, но остави го свободен. Ако  богатите се бяха отрекли от богатството, нямаше сега да бъде така зле с  тях. Денят постепенно се увеличава. Това е закон.

На онзи свят не можеш да крадеш. Заповядано е гъсениците да станат пеперуди. Разбира се, не всички отведнъж ще станат."




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ