НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

116. Концерт на Изгрева на 19 юли 1942 г.

ТОМ 34
Алтернативен линк

116. КОНЦЕРТ НА ИЗГРЕВА НА 19 ЮЛИ 1942 Г.

В.К.: Ставаше въпрос, на този концерт Ви акомпанира Петър Ступел, нали? А на този концерт, който сте дали сутринта на Петровден на Учителя, Вие сте изпълнили тогава 12 песни. Кой Ви акомпанираше тогава? На пианото?

Л.Т.: На коя дата?

В.К.: На 19 юли 1942 година - голям концерт пред Учителя. Когато отначало не е имало хора и след това изведнъж се напълва целият салон в 5 часа сутринта. Не, следобед, 5 часа!

Л.Т.: Без публика, само на Учителя. Добре, ама Той казал, дойде Гали и Учителят каза: ,Да почакаме малко.” И като тръгнаха да идват, от всички страни! На тумби пристигат и пълнят салона. Такова чудо не бях видяла. Абе за много късо време напълниха салона.

В.К.: Вероятно Учителят отгоре им е наредил.

Л.Т.: Люх, мамо-о, не мога да го забравя! И тогава, когато пях, Той каза, че е видял много топки - излизали от устата ми и заемали пространството. А аз пък Му казах аз какво почувствах. Изведнъж таванът и стените паднаха, останах без салон. Без оградата, тя я нямаше.

В.К.: Това е вече, влизате в друго поле на съзнание. Отваря Ви се съзнанието.

Л.Т.: Знаменит беше тоз концерт. Но след това Той тръгна пред нас, аз казах довиждане на майка ми и баща ми, те да си слязат, и ний подир Него отидохме на прозорчето на бараката на сестра Савка и Той с този пръст три пъти чукна на прозореца на стъклото.

В.К.: С показалеца на дясната ръка.

Л.Т.: Тя отвори и вика: „Ах, Учителю!” А Той каза: „Да влязат вътре брата и сестрата, аз след малко ще дойда.” То пише там.

В.К.: Ставаше въпрос кой...

Л.Т.: Изпрати една голяма торта, неначената (сестра София я донесе на табла), и я туриха в средата. И като узнаха, че ще дойде Той, че полудяха просто. По-скоро постилат, бял чаршаф закачват те, турят чай да се вари. Полудяха, полудяха, да нагласят масата.

И дойде Учителят, там беше и брат Гали, знаменита вечеря беше! Всичкото време ме туриха да седна. От тази ми страна беше Учителят, от тази страна — брат Христов. И като Го попитах, най-свободно Го питах: „Вие реално виждали ли сте ангели, Учителю?”, Той ме погледна в очите и ми каза: „Аз съм виждал на земята въплътени ангели.”

Брат Христов ме бутна и ми пришепна пък той, че се било отнасяло към мене. Но най-напред сестра Савка стана права и каза: „Учителю, как пя сестрата?” Как съм пяла.

Той каза така: „В Божествения свят няма по- и най-. Там като се каже без по- и без най-, се разбира, че е най-” - че хубаво съм пяла. Аз го описвам.

В.К.: Ставаше въпрос кой Ви акомпанираше на този концерт, на пианото кой беше. Спомняте ли си?

Л.Т.: Пак бяха Кръстеняков и Ступел.

В.К.: Значи те почти на всички концерти...

Л.Т.: Не на всички. Аз имам и други концерти с братя Янкови, но не сте дошли до тях.

В.К.: Да, ясно.

Л.Т.: И баща им.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ