НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

12. Кое е светлото същество с корона на главата

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

12. КОЕ Е СВЕТЛОТО СЪЩЕСТВО С КОРОНА

НА ГЛАВАТА


ГОВОРИ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ НА 29 ЮЛИ 1979 г. НА ВИТОША [неделя сутрин, към 11 часа и 15 минути]

Мили мои приятели, щастлив съм много да ви срещна в едно добро настроение!

Доброто настроение дава условия за повдигане на човешката душа. Светлите, красиви мисли насочват човешкия дух нагоре, към възвишените светове.

Аз идвам отдалеко - от света на абсолютната хармония. Слизам с радост при вас, да ви обнадеждя и да ви помогна във вашия малко труден човешки живот.

Красиво е тука на Земята, и вие се радвате на красотата на природата. Красиво е и горе в нашия свят! Там обитават само възвишени същества, които живеят абсолютно напълно разумен живот Те също се интересуват от вас. Тук имате много приятели.

Ще ви заведа до един свят.

Пригответе се. Тръгваме. Летим много бързо!

Може да се обърнете да видите Земята - кълбо голямо като Слънце. Има светлина, но не свети като Слънце.

Продължаваме - все по-нагоре и по-нагоре! Никъде няма да спираме. Започваме да влизаме в обсега на звездата, където ще кацнем. Тя е Слънце. Свети много силно! Влизаме направо в огъня, но няма да изгорим! Тялото, в което сме - не изгаря! Край нас навсякъде е светлина - мощна светлина. Тука няма тъмнина. В царството сме на абсолютната светлина.

Много бързо се движим, скоро ще спрем. Тук с физическо тяло не може да се дойде - изгаря се. Тази светлина се получава от светлината, която излъчват разумните същества, обитаващи това Слънце. Те са до такава степен просмукали цялата атмосфера със светлината си, че навсякъде свети и извира светлина. Погледнете, наоколо всичко свети! Има и природа - планини, дървета и същества. Тук няма къщи, а има храмове. Те са сред живата природа. Ще посетим такъв един храм. Виждаме нещо като движение на светлината, която блика. Наоколо се събират същества, които размишляват. Те са облечени в разноцветни одежди, светят като Слънца, а самия храм е източник на вечна светлина. Съществата седят безмълвно, размишляват около този храм.

Велика Божия картина!

Да спрем и ние тук. Те дори не ни виждат - толкова са съсредоточени в молитвата си. Благодарят на Бога за светлината, която непрекъснато им изпраща Те са толкова напреднали, че като се молят, светлината на храма се увеличава още повече, а те непрекъснато са в молитва. Вземете пример от тях. Те са толкова вглъбени, от тях струи любов, милосърдие, благост и абсолютно спазване на законите, строгост и безкомпромисност. Свържете се с тях, станете като тях разумни, мъдри, светли, любящи служители на Бога.

И за какво се молят те? Благодарят непрестанно на своя Създател, Който с такава любов и безконечно дълго време ги е чакал те да вървят крачка по крачка по пътя на своето усъвършенстване. Помагал им е, и Той ги е насърчавал.

Вашият път е, техен изминат път вече. Те разбират добре, че пътят е труден, и затова помагат на всеки, който пожелае да върви по този път, и го благославят!

Макар че не ви обърнаха никакво внимание, защото са много заети, те се молят за вас и ви благославят! Те ще ви помагат и в пътя ви за напред. Сега вие се обливате със светлина, започвате и вие да светите, и трябва винаги да светите.

Запомнете този извор на светлината - този храм на светлите същества. Ето, пред храма се появява трон, на който е седнало светло същество с корона на главата. Неговата светлина прелива с тая на храма. Това е съществото, което тук работи - пазител на храма.

То рядко може да се види! И действително е като един мираж.

Съществата изливат своята благодарност към този светъл дух, който ги озарява със светлината си. Това същество се яви, може би и заради нас. Ние сме тука гости. Ето, че ни приветствува, и вдигна дясната си ръка и ни благослови! И ние да вдигнем дясната си ръка и да го благословим, и да му благодарим за великата му любов към нас! Тук не се разговаря с думи, всички разговарят мислено и се разбират.

Мъдрото същество насочва вибрацията на всички към вас. То иска да ви окъпе и очисти. Вслушайте се в гласа му - какво ще ви каже: „Добри хора, бъдете светли, разумни същества, работете винаги във светлината, която непрекъснато да озарява вашето съзнание. Този извор на светлината, при който сте дошли, ще ви очисти от всички наслойки, ще стопи леда в сърцата ви и мъглявините в ума ви, ще ви облеем от този извор, и вие ще се върнете обновени! Всичко отрицателно у вас, ще изгори! Скоро ще се видим пак с вас, но вие ще бъдете коренно променени! Вие сте пробудени души, но имате известни кални наслоявания на миналото. За да стигнете до нашата култура - на културата на светлината - имате още малко път да извървите, но вие сте вече предопределени за този храм. От сега нататък ставате наши служители, служители на светлината!”

Явява се и Учителят. Нищо не казва, а Се усмихва.

- Вашият Учител ми нарежда, да бъдем благосклонни към вас. Ние Му се подчиняваме безпрекословно. Той е и наш Учител.

Радваме се и ви благославя! Всичко става с Негово знание. Той от вас иска много работа. Като дойдете тук, ще дойдете при този извор, и ще продължите работата си.

Нашата основна дейност се заключава в това да светим и да обливаме и другите със светлина. Тази светлина е като радиоактивни лъчи - прониква навсякъде. И когато я насочим към дадена душа и я фокусираме към нея -стават чудеса! - Лъчите проникват абсолютно навсякъде, и метат - гонят и изгарят всички отрицателни наслоявания.

Ние ги насочваме само към определени, избрани души. Енергията никога не трябва да се прахосва.

И този извор от светлина е равностоен на цяло Слънце, което се фокусира към дадена душа. Такава душа израства ще не ще, и завършва преждевременно своята еволюция по-рано от другите хора.

Законът е строг. Попаднеш ли под лъчите на този извор, за тебе няма вече друг път! Остава само да вървиш по пътя на светлината и вървиш, но малцина могат да дойдат до извора на светлината. Не е позволено. Трябва да се измине дълъг път на развитие - милиони години да вървиш по пътя на светлината, за да се домогнеш да видиш извора на светлината.

За вас правим съкращение - съкращаваме пътя на еволюцията ви. И кой гарантира за вас? Един от тях е вашия приятел, който ви доведе. Ние го познаваме много добре - мощен и възвишен дух - един от най-добрите ученици на Учителя.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ