НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

4. Послания от Невидимия свят за най-великата Школа от брат Любомир Лулчев, записани от Величка Няголова

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

4. ПОСЛАНИЯ ОТ НЕВИДИМИЯ СВЯТ ЗА НАЙ-ВЕЛИКАТА ШКОЛА

ОТ БРАТ ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ, ЗАПИСАНИ ОТ ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА


ПОСЛАНИЕ ОТ НЕВИДИМИЯ СВЯТ,

ЗАПИСАНО ОТ ВЕЛИЧКА НЯГОЛОВА НА 13 МАЙ 1979 ГОДИНА


В тази обстановка братът Лулчев е дал някои слова, които отговарят на нашето положение, което сме преживявали с майка ми, или пък аз.

Ето едно от тях, дадено на 13 МАЙ 1979 г., към 10 ч сутринта

ГОВОРИ БРАТ ЛУЛЧЕВ:

ВЕЛИЧКА Е ПОСТАВЕНА В НАЙ-ВЕЛИКАТА ШКОЛА!

ТИ СИ ПОСТАВЕНА ПРИ ДЯВОЛА!

Не се бори с него, не можеш да го победиш! Само Божията Любов, може да го победи.

Ти искаш да легнеш на гърдите му с меч, да кажеш: „Победих те!” Това още Господ не го е направил. Сега учиш закона да не се бориш със злото. Аз казвам: бориш се за Истина и Правда.

В миналото, ти често си била ортак с дявола. Ти ако го пуснеш, и той ще те освободи. Сега ще се отърсиш от дявола и от всякаква връзка с него.

Ти още му се подчиняваш, мислейки, че се бориш с него! Падаш в капана му и неволно му се подчиняваш, започваш да се бориш с него. Ти работиш по неговите дяволски прийоми. Добра ученичка си му.

Ти не трябва да бъдеш негова ученичка! Той самият се затруднява с тебе, малко трудно му е да те вкара в тинята си! Но всеки ден той те вкарва в нея, успява в това. Затова ти си му добра ученичка. Той се смущава от тебе, трегери! Много важно е за него, да те завлече в пропастта!

Така, ти не можеш да бъдеш ученик на Учителя!

Учениците на Учителя, са силни души! Тях дяволът не може да привлече в капана си! Той безропотно им се подчинява във всичко!

Аз цял живот също се борих с него - с дявола, и той ме доведе до физическото ми унищожение. С това аз скъсах всякаква връзка с него.

Сега съм един от много добрите ученици на Учителя, дяволът ми сваля шапка, подчинява се!

Това трябва да постигнеш и ти, без да плащаш този данък. Та избери си: негова ученичка ли ще бъдеш, или една от най-възлюбените ученички на Учителя?

Сега ти минаваш най-великата школа във вековното си съществуване!

Ако издържиш успешно, дяволът и на тебе ще ти се поклони!

Тук действително ще бъдеш в едни от най-високите полета, както и душата ти желае и жадува.

Но запомни: нищо даром се не дава! Ние ще те приемем с любов, във всичко ще ти съдействаме. Но решението на задачата е твоя работа, ти сама трябва да я решиш. Това значи да държиш ръката с филията високо.

Досега все ти изяждаха филията!

Ти беше все скъсвана на изпита. Издържи го с чест, дошло му е времето - и веднага ще бъдеш освободена от дявола, за вечността. Ще бъдеш свободна душа. А сега не си.

Всички велики души, посветени, и те не бяха пощадени от този изпит - изпита с дявола. Те се издигнаха, след като го издържаха с чест. А ти силно си упорита.

Велика и трудна почва си за дявола!

Той с радост работи с тебе, защото среща затруднения. Кога ще го победиш? Не, не като се бориш, а единственият метод е да държиш в този момент ръката си високо. Това значи будно съзнание и молитвен дух, възвишена мисъл. Ще останеш тиха и спокойна, ще направиш връзка. Това означава, да седнеш от дясната страна на дявола и в момента ще отидеш във висок свят, вместо да слезеш в ниския свят, където той те въвежда.

Това е трудна задача! И на тебе ще ти бъде много трудна, затова този изпит го дават само на великите души. Оправдай името си!

Ти носиш името си ВЕЛИЧКА. На духовен език, това се нарича ПОСВЕЩЕНИЕ!

Малцина могат да издържат този изпит с дявола!

Ти трябва да го издържиш. Ти си един силен и мощен дух, безграничен в своята проява!

Сега си пред пропастта, където беше и Христос. Разбираш колко е важен моментът. Цял свят да ти дадат, за нищо на света не отивай там, където той - дяволът, те води! Разбираш ли? Издържиш ли този изпит, пред тебе всичко се разкрива, и ще се ползваш от пълното доверие на разумния, възвишен свят. Външни хора не могат да ти помогнат, нито мъжът ти.

Майка ти пита за чужди страни. След една такава велика победа, където и да отидеш, в която и да е точка на земното кълбо или на Вселената, и в ада да влезеш, не съществува никаква опасност за тебе.

Но докато беше в непрекъсната борба със злото, ти беше податлива на всички отрицателни влияния на тъмните сили. Те те ограбваха, както стана дссега.

Разбери, канара ще бъдеш!

След разрешаването на тази задача, не бери грижа за нищо по-нататък. Съдбата ти от тука ще се определя. Пътя ти ние отгоре го чертаем. Където и да отидеш, ще имаш мисия и ние ще те следваме. Бъдещето ти е велико, както е велико името ти. Света ще обикаляш, на Господа ще служиш, пример ще бъдеш. Не само света - Земя, а Вселената ще обикаляш, и ще помагаш на всички велики души, избрани да издържат изпита си с дявола.

Няма да оставим в никакъв случай дявола да те победи, защото ти - и всеки един от нас, сме колективни същества! Нашата победа, беше и твоя победа. А твоята победа ще бъде наша. С радост ще те приемем между нас, като една добра ученичка на нашия велик Учител, Който излива безграничната Си любов към тебе, носи те на ръката Си и непрестанно бди над тебе. Трябва да станеш един бисер от огърлицата Му.

За нищо на света Той няма да допусне победа на злото над тебе! Ние всички работим за това. Разбираш ли? Така че, няма да те дадем! Не изпадай в нервно състояние, нито в кризи, сили събери и злото ще ти се подчини. Чрез околните ти, сам той - дяволът, най-черният, работи, и чрез това за тебе ще дойде най-великото благословение, което никога досега не си получавала.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ