НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. Сказание за человекът небесен

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

1. СКАЗАНИЕ ЗА ЧЕЛОВЕКЪТ НЕБЕСЕН


1.1. В „Изгревът", том XII като посвещение, на с. 2 е поместено „Верую на Всемировият Учител на Вселената - Беинса Дуно, със светско име Петър Дънов".

1.2. В „Изгревът", том XII на с. 3 е публикувано „Верую на человекът земен и небесен пребиваващ по земята българска". Написано е на 31 декември 1999 г.

1.3. „Верую на Великият Учител" е изнесено пред ръководителите на Братствата в България на 20 декември 1926 г. То е публикувано в „Изгревът" том XII, с. 697-699.

1.4. В „Изгревът" том XII, с. 768-772 е отпечатано изложение „Духът на Отца на Светлините", където на с. 768 е даден плана, а на с. 769-772 е разгънат целия материал.

1.5. Ако вие, след като прочетете тези отбелязани страници от поредицата „Изгревът" и ако приемете, че това е вярно, то тогава „Изгревът" ще се отвори за ума ви, и ще почнете не само да го четете, но и да го проумявате. Трябва да се отвори ума, да дойде светлина в него, за да можете да четете „Изгревът", иначе всички ваши опити ще бъдат напразни.

1.6. Ето защо „Изгревът" е за онези българи чието съзнание и чийто ум е отворен за него.

Всеки българин знае да чете и може да си закупи „Изгревът". Ако не направят това то тяхното раждане при българите е безсмислено!

Този закон е даден в Евангелие на Лука, гл. 24, ст. 45: „Тогава им отвори ума, за да разумеят Писанията."

1.7. В „Изгревът", том I, с. 632-672 е публикувана „Космогонията". Трябва да се разучи, за да знаете какво представлява „Изгревът" още от самото начало, та чак до XXIII том.

Предлагам ви обучение, както е в един Университет. Всеки том да се прочете по 3 пъти за 3 месеца, или по 4 тома за една година.

1.8. Концерт-рециталите, които предлагаме на брой 14, представлява един сполучлив опит, при който „Изгревът" се отваря за ума на онези слушатели, които не могат да четат и да възприемат „Изгревът".

„Изгревът" е заключен с 9 катинара за онези, които го критикуват, хулят и говорят срещу съставителя на „Изгревът". За тях няма нито изгрев, нито залез. За тях е определена дългата полярна нощ!

1.9. Чрез сценария на всеки един концерт се отваря „Изгревът", идва Духът на „Изгревът" и пристигат всички онези, които са били по времето на Школата на Учителя Дънов. И те създават обстановката в залата, и те променят аурата и психическата нагласа на публиката. След това се отварят „небесните врати" и от там слиза „манна небесна", изпратена от небесните висоти на Бялото Братство. И тя е, която храни душите на всички слушатели. Това могат да се убедят всички, които слушат тези концерт-рецитали. Без изключение!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ