НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

6. БОГАТСТВАТА - ДА СЕ ПРЕДАДАТ ДОБРОВОЛНО

ТОМ 22
Алтернативен линк

    6. БОГАТСТВАТА - ДА СЕ ПРЕДАДАТ ДОБРОВОЛНО





ЗАЩО СТЕ ТЪЖНИ? . Беседа от Учителя ,държана на 8 апр. 192 3 г. - В: Поучаваше ги . Неделни беседи .София . 1949. с. 206-20 7

„Гответе се за новата култура, която иде. Живият Господ е между хората , приемете Го ! Ако не Го приемете , Той ще се наложи . Божиите обещания ще се изпълнят .Те не търпят обратни решения . Бог, Който е направил света, Който е наредил свой план, ще го реализира . Хората ще се изменят и ще приемат Божия план. Достатъчно е да мръдне пръчицата си, за да се събудите в един момент и да прогледате. Ще кажете: Колко сме били глупави! Няма нищо невъзможно за Господа. И тогава всеки ще бъде готов да помага на бедните, на страдащите, на слабите; да повдига падналите. Ето разрешението на главния въпрос на живота. Знаете ли, колко хора се мъчат днес? Знаете ли какви страдания, какви въздишки има по света? Чували ли сте воплите и стенанията на хората? Знаете ли, какво става сега в София? Знаете ли, какво става в големите европейски градове?

Не е достатъчно само да състрадавате на думи, но трябва истински да се помага. Ние можем в един ден да спасим човечеството. - Как? - Като се свържем с Бога, а не да Го отричаме. Сега е век на безверие, на отричане. Иде векът на живата , реална вяра , векът на живия Господ . Да бъдем служители на новото учение и да кажем: Господи, ние ще изпълним Твоя план, както си го наредил. Ще приложим Твоите закони. Когато всички народи приложат Божиите закони, между тях ще настане мир и съгласие, пълно разбирателство, взаимно почитание и уважение. Напредналите братя и сестри ще бъдат първи и ще помагат на слабите и изостанали."

„Любов се иска от всички. Защо да не отправите любовта си към всички хора? Защо да не дадете от благата си и на другите? Сега е време доброволно да дадете всичко за Христа . Ако не го дадете доброволно, след 20-30 години ще го дадете. Тогава насила ще ви вземат всичко.*

Има още време да дадете доброволно, по закона на любовта. Ние ще срещнем Христа, ще приказваме с Него и ще Му кажем: Господи, остани с нас! Открий истината си пред нас, да ни зарадваш. Той ще ви проговори и ще влезе вътре във вас. После ще отидете в Йерусалим, и Той ще ви придружава и ще ви каже: „Мир вам! Жив съм! Ето ръцете ми, да се уверите. Елате с мене!"

Като Го видите, ще се зарадвате. Бъдещето носи нова , велика култура , която ще обърне всичко на добро . Всичко старо ще се измени. Ще дойде Любовта в света, и всички ще се зарадват, че Бог е жив, че в Него няма измяна и промяна. Един е Бог на Любовта, Мъдростта и Истината."

*3аб . (На 9.IX.1944 г. идва т комунистите на власт, национализират банките , взимат богатствата , взимат земята , правят всичко държавна собственост. )


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ