НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7. УЧИТЕЛЯТ ЗА КОМУНИЗМЪТ - СЪЩЕСТВУВА ОТКАК СВЯТ СВЕТУВА

ТОМ 22
Алтернативен линк



7. УЧИТЕЛЯТ ЗА КОМУНИЗМЪТ - СЪЩЕСТВУВА ОТКАК СВЯТ СВЕТУВА



A3 СЪМ ОНЗИ ЧОВЕК . Беседа от Учителя ,държана на 28 септември 1919 г. - В: Да възлюбиш Господа . Неделни беседи . София . 1946. с. 151 -152

„ Някои мислят, че комунизмът е нова наука. Не, стара наука е комунизмът; той съществува откак свят светува. Когато пръстите на ръцете и на краката страдат, целият организъм страда. Здравите клетки започват да изпращат храна и енергия към болните и така ги подкрепват. Клетките са малки душички, които след време ще се развият и ще станат индивидуални души, разумни като вас. Дайте им условия да се развият. Те са комунисти, отказали се доброволно от своята собственост. Те казват: Господарю, ние ще живеем заради тебе. Когато господарят им направи отклонение от правия път, те казват: Господарю, ти трябва да умреш. В тоя смисъл, смъртта не е нищо друго, освен край на монархическото управление в човека. Това управление трябва да умре. Бог е начертал какво ще бъде управлението, и ние трябва да го приложим.

Ако всички, които ме слушате днес, сте готови да напуснете старите си вярвания, т.е. изсъхналите шушулки, и потърсите Бога с всичкото си сърце и душа, ще Го намерите. Който е намерил Бога, той обича всички живи същества, от най- малките до най-големите. За него няма страдания, за него не съществува ад.

И тъй, ако искате да се освободите от страданията и нещастията, потърсете Господа. Той е в сила да ви освободи от всички мъчнотии, да вдигне товара ви. Някой тури на гърба ти голям товар, не можеш да го носиш и се оплакваш. Господ чуе плача ти, изпрати някой силен човек да вдигне товара ти. Задлъжнял си, клюмнеш глава, не можеш да платиш дълга си. - Какво ще направиш? - Ще се помолиш на Господа, и Той ще изпрати един благороден, щедър човек да ти помогне. Ти се зарадваш и казваш: Има Господ.

Сега всички хора искат да управляват. Това нищо няма да допринесе. Трябва да се излезе от тая обществена кал. Спасението на България е в това , всички българи да се обърнат към живия Господ , Който държи съдбините на народите в ръцете си. Те се кланяха на германци, на англичани, на американци, на французи, но никой не им помогна. Казано е: „Проклет е оня, който се надява на човека.

" Нека българите се обърнат към Бога и кажат : На Тебе, Господи , се кланяме. На Тебе уповаваме . Никаква политика не ни трябва. Долу всички узурпатори ! Долу всички лъжци !
„Аз съм онзи човек, който видях скръб от жезъла на Неговата ярост." - Кога иде Божественият жезъл? - Когато настъпва нова култура, нова епоха."


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ