НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

15. Първата среща с Учителя Дънов (06.06.1940 г.)

ТОМ 34
Алтернативен линк

15. ПЪРВАТА СРЕЩА С УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

(6.06.1940 г.)

В.К.: Кога за пръв път се срещнахте с Учителя? Как стана?

Л.Т.: Как стана ли? Аз правя постъпки в Операта. Ела днес, ела утре.

А брат Христо познава баща ми и майка ми от години и ни посещава от време на време, още преди да помисля за опера и т.н. Той е приятел на нашето семейство. И той ми каза: Има едно светло, велико същество, при което аз искам да Ви заведа. - А това велико същество е Учителят. Добре, ама само казваше.

Той първо работеше с мене, без да ме заведе при Учителя. От време на време ни посещаваше. Но баща ми не беше много доволен като идваше. Баща ми много ме ревнуваше от всичко онова, което е в мъжка форма, много ме ревнуваше. Не му беше приятно да идва който и да е. Той не беше така ревнив към сестра ми, но към мене беше много ревнив.

И най-после брат Христов ме завежда при Учителя. И когато ме въведе, ний сме още прави, аз когато влизах при Него, Той излезе на прага, на антренцето.

Когато влизах, Той не ме гледаше в очите, Той гледаше над главата ми. Аз го забелязах това, а после попитах. А то било: каква е моята свита, какъв антураж е с мене. Щото ние не сме никога сами. Ний винаги имаме невидими същества около нас. И когато влязох при Него, преди да ми каже да седна и Му целунах ръка, един дух влезе в мене и той говореше.

И аз Му казвам: Учителю, ние ще направим всички неприятели да станат приятели, да приемат Новото учение в светлото Бяло Братство. Това го каза моята уста, макар че още хабер нямам. Един дух влезе в мене.

Още на първата среща ми каза:

„Ние ще те пратим на едно място, дето ще свършиш една Божествена работа.”

Аз помислих, че ще ме праща някъде пак в чужбина. Сега Той, преди да продължи, ме оглеждаше.

- Аз не искам да отивам в чужбина, Учителю. Искам да си остана в България.

Той каза: „Там, където ще те пратим сега, те си служат с интриги, но Господ всичко ще очисти.

Една божествена метла ще измете всичко и ще ти отвори пътя. И когато почне праната да се движи в природата и птичките да пристигат и да пеят, ти ще бъдеш назначена.” На 5 февруари 1941 година ме назначиха.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ