НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

43. Кой разрешава и кой благославя любовта между 2 човека

Б. Съветникът в очите, ума и сърцето на Величка Няголова. ТОМ 33
Алтернативен линк

43. КОЙ РАЗРЕШАВА И КОЙ БЛАГОСЛАВЯ

ЛЮБОВТА МЕЖДУ 2 ЧОВЕКА


След Великото Слово на Великия Миров Учител на 6 юли 1980 г. на Витоша, говори брат ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ:

Мили мои приятели, изслушах с голяма радост и благоговение думите на нашия Учител благ!

Благодаря Му за милостта, която прояви към вас!

На срещата присъствах и аз и се трогна моята душа, в знак на благодарност!

Ние трябва още повече да се сплотим и да работим, за да оправдаем доверието на Учителя, да станем добри Негови ученици, да работим с Любов, да разрешаваме правилно задачите си.

Учителят има силна връзка с вас двете! Вие сте Му много близки души!

Това е рядкост, за което аз много се радвам!

Той отдели от скъпото Си време, за да разговаря с вас, да ви даде ценни напътствия, които вие трябва абсолютно да приложите, без да се двоумите.

Вие имате най-скъпото приятелство, това на Учителя наш любим, което ще рече, че целия Невидим свят е на ваше разположение.

Повече от това, какво искате? Аз се гордея с вас, и ще гледам да ви помогна да разрешите правилно вашите проблеми - да не се отклонявате, да не затъвате, радостни и весели да работите. Имате много приятели тука. Тук на Земята не ви разбират, но горе добре ви познават, и много ви помагат.

Величка да не се смущава от противоречията. Тя е неспокойна като морето, но ще стане силна като небето. Ще разреши задачите си, и няма повече да се оплита!

За вас двете всичко добре ще се нареди, ще ви се създадат благоприятни условия за духовна работа. Чист и светъл живот ви предстои. Ще търсите любовта навсякъде, но възвишената любов ще срещнете при общуване със светлите същества.

Обикновените хора, не притежават такава любов!

Пази се Величка да бъдеш свята и честа, да оправдаеш милостта на нашият велик Учител, Който благоволи да промени твоята съдба, но при положение, че ще бъдеш чиста и свята душа! Иначе, ще загазиш на друга посока.

Тялото на човека е храм Божии, и не трябва да се осквернява.

Не допускай вече тъмните сили да те измамват! Бъди категорична по този въпрос!

Чистият и свят живот, ще ви дадат възможност за повече общуване и контакти с нас. Ще бъда винаги с вас, както Учителя ми повелява. Това за мене е свещена работа, и аз ще изпълня повелението на Учителя - ще бъда винаги с вас. И нашата светлина ще се увеличи.

Благодаря на великия Учител, благодаря за великата Му любов към нас със Стефка! Аз изслушах с трепет Неговите Слова, за които толкова много Му благодаря!

Той одобрява и нареди нашата дружба, и благославя Любовта ни.*
[*Виж „Изгревът”, т. 21, с. 888-928.]

Това за мен е награда за тежкия живот, който преминах на Земята!

Господ да Го благослови!

С обща благодарствена молитва, да изкажем великата си радост от преживения тържествен ден, и нека нашата обща Любов да се превръща в градини, отрупани с чудни, зрели плодове, че Господ Сам аромата да почувства и да пожелае да опита тези чудни, вкусни плодове.

Това ще бъде резултата на тази неземна Любов. И така ще привлечем съществата, да си отпочинат при нас.

Добрата молитва;

Молитвата на Братството;

„Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят белите братя в Божията Любов.”

Привършихме Словото си на Витоша.

Вчера - на 27 юни 1981 г., събота - отидохме на екскурзия на Витоша и Благовест с нас. Отидохме на Алеко, и от там чак на връхчето Купена. Сутринта от 7 часа, чак до 11 часа и 20 минути преди обед, се качихме на връхчето Купена, по случай Рождения ден на нашата мила дъщеря Величка.

Тя навърши 40 години - да са й честити!

Почва нов етап в нейното физическо и духовно развитие.

Господ Бог наш, Великият Миров Учител благ и братът, да я благословят!

МАЙКА МИ ГОВОРИ:

На връхчето, Величка прочете беседата „Лозата и пръчките” от „Великите условия на живота”, молитва, пеене.

После обядвахме, и към 1 часа почнахме да слизаме от върха. Мъчно беше, но слязохме на пътя в 2 часа, и потеглихме към село Железница.

Благовест с баща си тръгнаха напред, а ние с Величка двете останахме да си почиваме на една полянка под боровете. Там Величка си почиваше и задряма. Към 4 часа следобед се събуди. Аз очаквах брата да говори чрез нея.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ