НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

114. Противоречията

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

114. Противоречията


Новото учение е: Плащай си дълга, не търси си заема! По-добре е 10 пъти да се родиш, отколкото един път да умреш. Радвайте се на всички противоре­чия. Частично противоречията са зло. Злото е в егоизма. Взел ни някой парите - че те не са наши, на земята са. Минаваме за много честни. Не разбираме какво Господ иска от нас. Ти, като същество, си на второстепенно място, Бог е на пръв план. Да страдам - народят му се децата и го коригират. А ти поправи своите работи! Бащата може дъщеря си да поправи, а майката - сина си. При възпитанието всичко може в начало. Кой за що е роден.


Едно дете плакало и викало на майка си: „Маро, маро!" Тя не знаела какво иска. Дошла една циганка и казала: „Детето иска хляб, дай му хляб!" Това дете е било ученик някъде из Индия в окултна школа. Циганите са изпъде­ни ученици от окултните школи, защото са употребили учението за лични цели.


Със своето скрито лошо предизвиква лошото у другия, а със своето скрито добро предизвиква доброто у другия.


Не критикувай Господа, не критикувай разумните същества! И мравята не критикувай! Не са лоши, но ни препятствуват, не гледат Божественото. За водолаза ще ти турят едни дрехи особени. Вие гледате само красивата страна, а опакото не виждате. Не са лоши, неразбирания има. Как обичта я накарала да стане майка? Обичта на сина й я накарала да стане майка. Огънят дава свободата на барута. Други правят разни мисли и чувства и ние сме виновни. Подписвай източника на желанието! Нашето щастие е като на мравите. Човек да мисли! Религията на мисленето, на чувствуването, на фантазирането, то още не е Божествена мисъл, която разрешава. Дръжте примера: Беден руски княз, отишъл гостенин селянин, който започнал да яде пред него с ръка - и князът тъй започнал да яде.


Здравите да ядат храната, която им прилича, а болните - храната, която е за тях.


Ако речеш да направиш добро, времето ще се оправи. Да те посадят в земята и за една година ще имаш най-малко 30 последователи. Жените ще оправят мъжете и мъжете - жените. Мъжът, щом обича една жена, ще обича и всички. И жената, щом обича един мъж, ще обича и всички мъже. Ако мрази един мъж, ще мрази и другите мъже.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ