НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

7.1. НОВОЛУНИЯТА В ДОМОВЕТЕ

ТОМ 19
Алтернативен линк

7.1. НОВОЛУНИЯТА В ДОМОВЕТЕ


Ние ще разгледаме първо новолунията по отношение на домовете.

Новолунията в първия дом на световните, народните и обществените небесни карти имат важно значение за общество-политическия живот на държавата, специално на правителството, което направлява живота на страната. Новолунието дава основния тон на всички културни и материални инициативи по отношение обществения и културен живот на народа.

Новолунието във втория дом засяга специално финансовите източници на страната. То активизира финансовия сектор и създава в тази посока благоприятни условия за финансови придобивки.

Новолунието в третия дом, разбира се с оглед на действието на аспектите на тежките планети, ще упражнява силно влияние върху пресата, публицистиката и периодичния печат. Ако аспектите на тежките планети са дисонансни, то това ще даде силни отражения върху дипломатическите отношения на страната с другите страни.

Новолунието в четвъртия дом има отношение към опозиционните фактори в страната. Те се активизират, критиката се засилва, политическите внушения са в своя разгар и се явяват заговори спрямо управляващите фактори.

Новолунията в петия дом активизират дипломатическите отношения към по-тясно и общо творческо сътрудничество на страните, създават се благоприятни условия за нововъведения и реформи във възпитателното и образователното дело на младите поколения. Същото благоприятства за културните и дипломатически инициативи.

Новолунието в шестия дом е благоприятно в отраженията си върху трудовите среди. При дисонантни аспекти на тежките планети, то носи тежки последствия, особено за работните съсловия на народа. Поява на катастрофи, пожари и епидемии.

Новолунието в седмия дом има отношение към международните връзки; активна дейност изразена в международни съглашения, договори и всякакъв вид културна обмяна между народите.

Новолунието в осмия дом се изразява в увеличение на смъртността у народонаселението, както и специално в средата на управляващите фактори. Създава условия за финансови трудности, за трудност в работата на държавния фиск. В световните хороскопи на 18 юли 1936 г. новолунието даде началото на Испанската воина, която донесе големи човешки жертви и материални загуби.

Стр. 137/943

Новолунието в деветия дом има отношение към моралния и мистичния живот на нацията; към съдопроизводството и към културните отношения на страната. Ако се разгледат световните хороскопи, както и хороскопите на отделни нации, ще се намерят множество потвърждаващи примери. Така, през 1937 г., на 11 май, става коронясването на Георг VI и откриване на изложбата в Париж.

Новолунието в десетия дом дава отражения по отношение престижа на държавния глава, на правителството и на международното положение на народите, с оглед на аспектите.

Новолунието в единадесетия дом има отношение към дейността на парламента на страната. То е свързано също с международния престиж, който, може да бъде подсилен от протекцията на известни издигнати личност, в съседните или в други държави. Благоприятните условия създават възможност за издигане на високи постове на личности в държавния апарат, притежаващи качества на честност, справедливост, компетентност и благородство.

Новолунието в дванадесетия дом създава условия за разкриване на съзаклятия, политически заговори, застрашаващи обществения живот на страната.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ