НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

09 - 281. ВТОРИЯТ МИ ОПИТ

Пред прага на загадъчното. Случки, сънища, видения, предчувствия. Георги Събев ТОМ 10
Алтернативен линк

281. ВТОРИЯТ МИ ОПИТ


Бях потънал в дългове, които не можах да изплатя от занаята си, подковачество. Намирах се в голямо затруднение. Дълговете почнаха да ми тежат, ето защо реших да отида при Учителя, за да му кажа болката си. Той ме изслуша спокойно и ми каза: „Рекох, наемете 5-6 декара нива и я засейте с жито." - „Нямам чифт, Учителю" - „ Ще намериш. Но за да имаш добър резултат, ето как ще постъпиш: През месец август семето ще го поставиш върху чисти черги на открито, три дена да се грее на слънцето, като от време на време ще го обръщаш, ще го преравяш с една лопата, тъй че да се изпече зърното от всички страни, като вечер го покриваш или прибираш в къщи. Така семето вече е готово за посев.


Когато отидеш да го сееш, ще му пееш „Благославяй, душе моя, Господа" на четирите края и в средата ще четеш молитва. Когато почне да расте - също. Когато изкласи - също. Ще обикаляш нивата с песен и молитва и ще видиш резултата."


Направих всичко, както ми каза Учителят и ето какво стана: Докато нивите на съседите бяха до колене и класовете с по няколко зърна, то моята нива бе израсла повече от метър, а класовете - големи и пълни. Това не остана незабелязано и от съседните стопани, които казваха: „Уж Паню не е чифчия, а пък неговата нива е най-хубава."


Когато се пожъне и се овършее, да се отдели десятък. Само тогава се благославя и идва изобилието.


Опитност на брат Паню от Ямбол.



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ