НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Сканиран материал. Некролог - Скръбна вест.

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

Сканиран материал

Некролог - Скръбна вест


Публикувано изображение


Скръбна Вест

На 27 декември 2014 почина нашият скъп брат в Господа

Павел Драгомиров Василев

на 87 години

Господ е Пастир мой; няма да остана в нужда. На зелени пасбища ме успокоява; при тихи води ме завежда. Освежава душата ми; води ме през прави пътеки заради името Си. Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга - те ме утешават. Приготвяш пред мене трапеза в присъст вието на неприятелите ми, помазал си с миро главата ми; чашата ми прелива. Наистина благост и милост ще ме следват през всичките дни на живота ми; и аз ще живея завинаги в дома Господен.

Псалм 23

Разделяме се с нашия скъп брат и приятел Павел Василев, един от стожерите на Методистката църква в София и в България. Като верен член и всеотдаен служител на Църквата, и преди всичко като предан християнин, той беше готов да защитава интересите на Църквата и на Христовото дело, заплащайки всяка цена. Павел Василев влагаше в служението си, без да жали сили, всичките способности, с които Бог го беше надарил. Правеше го с голяма енергия и последователност, и преди всичко със силна любов.

За нас, християните, смъртта не е край, а е начало. Тя отбелязва края на земния ни живот, но и бележи началото на живота ни при Бога - живот без болка и страдание, продължаваш през цялата вечност. В светлината на Христовото възкресение, ние искаме да изразим увереността си, че нашият брат Павел Василев е при Бога, част от вечния живот в Божието присъствие. Нашата раздяла е временна и ние сме уверени, че ще бъдем едно в Христос, във вечността, където ще прославяме заедно нашия Спасител.

От името на Евангелска методистка църква „Д-р Лонг" - София

Погребалното богослужение ще се състои на 30 декември 2014 година от 11.00 часа в сградата на Евангелска методистка църква „Д-р Лонг" - град София, ул. „Г. С. Раковски"№6


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ