НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

2. Поднасяне на плодовете и заключената стая. Случай в София, ул. „Опълченска” № 66 / разказала Еленка Цочева.

СПОМЕНИ ЗА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ. /Записани от Сава Калименов/ ТОМ 30
Алтернативен линк

2. ПОДНАСЯНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗАКЛЮЧЕНАТА СТАЯ.

СЛУЧАИ В СОФИЯ, „ОПЪЛЧЕНСКА” № 66

Разказала Еленка Цочева


Няколко години преди сестра Еленка Цочева да си замине от този свят, посетих я нарочно, за да чуя лично от нея долу описания случай, за който бях чувал и чел в книгата на Влад Пашов „Окултната страна в живота на Учителя". По това време сестра Еленка живееше временно в гр. Нова Загора. Пристигнах в Нова Загора и се установих в дома на брат Методи Шивачев, ръководител на местното Братство. Брат Методи доведе сестра Еленка и в присъствието на двама ни тя ни разказа следното.

„Бях пристигнала в София от Айтос и се установих на квартира при сестра Василка, която живееше на ул. „Опълченска" 66, в сутерена, в който се намираше кухнята. Стаята на Учителя беше горе. в надземния етаж. Сестра Василка извършваше домакинската работа в къщата, а на свободното си време се занимаваше и с плетачество. Късно вечерта, както се бяхме увлекли с Василка в продължителни разговори, по едно време пред нас застана Учителя, като ни поднесе чиния с ябълки и ни покани да си хапнем. Ние отначало се смутихме, но Учителят ни успокои и след кратък разговор изчезна. Тогава аз казах: „Василке, ти не заключили ли стаята?" - „Заключих я, казва тя. Можеш да провериш, че и сега тя е заключена”. Проверихме, стаята наистина се оказа заключена. Тогава разбрахме, че Учителя е дошъл при нас не по обикновения физически начин.

Не мина много време, и Учителят отново се яви пред нас, като ни поднесе чиния с портокали, без при това вратата да се е отваряла и затваряла.

По същия начин Учителят се яви пред нас и трети път, като ни поднесе чиния с мед и накрая, преди да ни напусне, каза: - „Това, което сега стана, няма да го разказвате никому, докато съм още тук, на земята".

Предава : Сава Калименов



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ