НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

8.8. Христовият Дух

Вергилий Кръстев ТОМ 31
Алтернативен линк

8.8. ХРИСТОВИЯТ ДУХ


8.8.1. В послание към Еврейте на апостол Павел (гл. 13, ст. 8) четем: „Исус Христос е същият вчера, днес и до века." Днес ние ще разчетем тази тайна. Апостол Павел говори не за човека Исус Христос, а говори за Христовият Дух или за Духа Христов. А това е нещо съвсем друго. Какво представлява Христовия Дух, ние сме го дали в „Изгревът", том I. 1993, в Космогонията на с. 647-654. - „Исус Христос - Глава на Великото Бяло Братство". А в „Изгревът", том I. 2. изд. 2011, виж с. 752-759. Този материал, трябва да се научи наизуст. Рано или късно - наизуст. Без него не можете!

С една дума, Христовият Дух е Духът на Обединението, на Единението на Небето и Земята, на съединението на Невидимия свят с Видимия свят. За него няма време и пространство. Той обхваща вечността сътворена от пространство и от време от минус безкрайност до плюс безкрайност. (-∞,+∞) Така го обозначават в учебниците на учениците.

8.8.2. В „Завета на цветните лъчи на светлината" са дадени извадени стихове от Евангелието на с. 40-47. Христовият Дух развързва седемте печата, отваря седемте очи, съединява всичко в едно цяло! Вие не можете да разгадаете тези стихове, ако не усвоите онова, което сме издали за Христовия Дух в Космогонията на „Изгревът", том I. 2. изд. 2011.

8.8.3. На с. 751 от Космогонията в „Изгревът", том I. 2. изд. 2011 е дадена фигурата на Мировата Любов и Космичната Обич.

8.8.4. На с. 749 е Космогонията на Мировата Любов.

8.8.5. На с. 750 е Космогонията на Космичната Обич.

Пожелавам ви много време и усилия, за да разгадаете тези слова и тези времена. Те бяха дадени чрез Небесния човек, за да се образова земния човек. На него му трябва и път и време. Затова вечността от време и път е пред него. Амин!


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ