НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

221. Музикалният център

ТОМ 34
Алтернативен линк

221. МУЗИКАЛНИЯТ ЦЕНТЪР

В.К.: Сега един друг въпрос - за музикалния център, който френологически се намира на края на веждата.

Сега, Вие като видите един човек, може ли да разберете по неговото излизане дали е музикален, дали има музикални заложби?

Л.Т: Първото нещо, което Учителят е казал:

Най-напред видиш ли човека, хвърли поглед върху челото му: дали нивата му засята и дали ще има жътва.

Ако челото е право - добре; ако е даже напред така легнало - още по-добре.Горните центрове - на ясновидството, на милосърдието са силно развити в него.

Ако челото е легнало назад, не разчитай много на тоз човек. Второто нещо, което да хвърлиш поглед, е към ушите.

Описва ушите какви да бъдат, че очите - на Истината, че устата - на Любовта, че носът и т.н., че физиономията и френологията.

Когато брат Христов ме въведе при Него и аз паднах на колене пред нозете Му, Той си заби всичките пръсти в косата ми, да провери оня център -Любов към Бога и благоговение към твоя ближен - да имаш благоговение, уважение към душата му, защото не е той, а Бог е, който живее в него. Ти ако не го уважаваш, ти плюваш върху лицето на Господа, не на него. Защото той е Божие чадо.

В.К.: Тоест Учителят с пръсти, с ръцете...

Л.Т: ...бръкна, да, в косата ми. Бръкна, да.

В.К.: И там намери...

Л.Т: ...в мойта коса...

В.К.: И там намери? Какво е намерил?

Л.Т: Ами...

В.К.: Какво е намерил, Той знае.

Л.Т: Той знае, да.

В.К.: Сега, как е развит този, музикалният център при българите, при тези приятели на Изгрева?

Л.Т: Българите имат и много хубави качества. Българите са водачи на славяните.

Той туря руския народ като глава на славянството. Но и българите, в българите има много хубави качества. И ние трябва да съдействаме, да не мислим отрицателно за тях, да ги обливаме с най-хубави пожелания и мисли.

В.К.: Сега, как беше развит този музикален център френологически в нашите приятели през време на Изгрева, който Вие заварихте?

Л.Т.: Много добре развити, много добре. И те много хубаво работят. Най-важното е, че те имат ли силна любов към Учителя, и Той все повече ги благославя.

Учителят много иска да помогне на младото поколение. Той им подава ръка. И даже на едно място казва: „Аз не се интересувам от праведниците. Аз съм дошъл за грешните и ще подам ръка на грешните, и заедно с тях ще се явя пред Бога, където ги чака (ей-сега го писах, скоро, щото пиша), където ги чака една богата трапеза при Бога.


, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ