НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Работа върху лицето и носа

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

930 Работа върху лицето и носа.

Работете върху лицето, докато сами го харесате. Оглеждайте се всяка сутрин да видите какво ви липсва. Има една подвижност на лицето, която прави лицето красиво. Ако тази подвижност липсва, лицето губи своята красота. Има една линия на лицето, която му придава красота. Тя е линия на реалността, на красотата.
Като се оглеждате всяка сутрин, поглеждайте носа си и кажете: “Хубав е моят нос, не е пораснал колкото трябва, още има да расте”. Помилвай леко носа си и кажи: “Бъди умен, добре мисли!” Носът е свързан с Разумни същества, които работят за развитието му. Този процес не е завършен още, затова и вие трябва да вземете участие в него. Не пипайте грубо носа си, не го теглете. Всяка сутрин го милвайте леко, нежно, защото от него зависи вашето щастие и благо. Той прави лицето красиво. Мисълта ти зависи от твоя нос. Носът е станция на човешкия ум, а умът е министър на просветата. Като ученици от вас се иска добра обхода с носа. Щом станеш от сън, погали нежно носа си и му благодари за работата, която върши. Ще гледаш никой да не те види какво правиш, няма да те разберат. Станеш сутрин от сън мрачен, неразположен, като че светът се е обърнал наопаки. Не се сърди, но погали леко носа си и кажи: “Тежко ми е нещо, помогни ми”. Няма да мине много време и неразположението ти ще изчезне. Ще милваш носа леко и ще му благодариш. След свършване на упражнението, което ще трае една седмица, милвайте носа си, когато сте неразположени, недоволни. Или когато някой урок не ви върви – учите, но забравяте, разсейвате се, хванете леко носа си и поискайте от него помощ; той веднага ще ви помогне.
Радвайте се на благата, които Бог ви е дал – вашето лице. Отдавайте му нужната почит и уважение. Душата, умът, сърцето се изявяват чрез лицето. Вътрешният живот на човека се изразява чрез лицето. Като благодарите на лицето, благодарете специално на носа, главния съветник на човека. Каквото ти каже носа, слушай го!


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ