НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

МАРС В ДОМОВЕТЕ

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

МАРС В ДОМОВЕТЕ


В първи дом, Марс, особено ако е близо до хоризонта (асцендента), дава характерните белези на тялото, главата и лицето, както и психичните прояви, които описахаме по-горе. Тук, разбира се, трябва да се има предвид до каква степен Слънцето е облагородило мозъчните центрове, създадени от Марс, а също и аспектите му с Луната и планетите.


Във втори дом, Марс подсилва вътрешните психологични качества, които той носи.


В трети дом, Марс говори за човек, който ще има за предмет на своята дейност предимно метални съоръжения - ножове, инструменти и др. Такива хора обикновено са хирурзи, зъболекари, машинни инженери, конструктори или занаятчии, които в професията си имат за инструменти предимно метални сечива.


В четвърти дом, Марс определя, че роденият ще живее при крайно остри, неприятни и конфликтни отношения между родителите си, между които в повечето случаи ще последва развод, а понякога и предварителна смърт на един от тях. В по-напреднала възраст роденият ще води напрегната борба, за да си осигурява необходимите условия за живот.


В пети дом, Марс определя лоши и конфликтни отношения с противоположния пол: поне една връзка ще бъде прекъсната с пререкания и неприятни разправии. Не рядко и отношенията към децата ще бъдат студени и неприятни.


В шести дом, Марс дава на родения неприятни и дразнещи конфликти с братя, сестри и близки роднини, а също и вероятност за сериозна травма, нерядко със счупване на кост, операция или други мъчителни сътресения в живота.


В седми дом, Марс определя нещастия в женитбата поради задълбочена връзка с противоположния пол и в повечето случаи - неизбежен развод, скъсване с партньора или преждевременната му смърт. Изключение правят случаите, когато Луната и Венера са в този дом и то при положение, че партньорите са интелигентни и възпитани.


В осми дом, влиянието на Марс, както вече отбелязахме и при другите членове на Слънчевото семейство, е притъпено и отслабнало. Роденият няма да обича разправии, дразги, резки и груби отношения.


В девети дом, Марс, особено ако е близо до зенита, дава дръзко и критично отношение към всички и всичко, склонност към командване и разпореждане, много пътувания.


В десети дом, Марс определя роденият да бъде командуващ или висш разпоредител.


В единадесети дом, Марс дава връзки и взаимоотношения с военни, често брачният партньор бива военен или във връзка с военни.


Във дванадесети дом, Марс дава голяма енергия, усет и застъпничество за справедливост. При интелигентни и възпитани типове е налице реформатор или човек, борещ се за защита на слабите и онеправданите. От друга страна, в този дом Марс определя също и неприятни случки в живота - катастрофи, операции, падания и наранявания.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ