НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

19. ОБЩ РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

ОБЩ РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ


Учителя каза: Молитвата е необходима за сваляне на висшите енергии от Невидимия свят, които са необходими за развитието на човечеството. Молитвата е език, учение на Божествения свят. И ако не знаеш как да се молиш, не знаеш езика, не могат да те разберат и да ти помогнат. Молитвата е работа. И понеже човек е тук на земята, той трябва често да се моли, да съобщава горе в дома си, как е. Болният трябва постоянно да се моли. Постоянство трябва в тази работа, докато се образува връзка с Божествения свят, тогава нещата стават. Трябва да поддържате (да имате) силна мисъл, непреривна връзка с невидимия (Божествения) свят.

Мислете всеки ден по 1 час за доброто, великото в света, за Бога, за да получите мощни енергии отгоре. Тагор (Рабиндранат) всяка сутрин е прекарвал по 2 часа в размишление и съзерцание и в това се състои силата му. Та и вие размишлявайте върху Христос по 1-2 часа на ден и ще видите какъв подем ще имате. Молитвата е един метод на постижение. Ако молитвата ви е както трябва, т.е. Бог да е във вас и вие в Нето, то всичко ще можете да направите. С една дума, на молитвата ще ви се отговори изобщо.

Имайте Вяра и Любете Бога и тогава молитвите ви ще бъдат чути, може някоя от тях да се забави, но пак ще бъде изпълнена. Молитвите се приемат от Духът — това е Йерархията и тя ги предава на Бога (тя е посредника). И днес Христос се чуди, защо на хората не им идва на ум да отворят ума, сърцето, душата си към небето и да намерят хиляди същества готови да им помогнат (които могат), а не да се обезсърчават и отчайват (и да губят смисъла на живота си). Вашите молитви, макар и да не са съвършени, то светлите същества ги приемат, преработват ги и ги пращат към Бога, та затова, молете се, както знаете. Молитвата се слуша, когато човек напълно е посветил ума, сърцето и волята си на Бога. Ето какво трябва да искате в мислите си:
I. Да се прослави Името Божие; II. Да се въдвори Царството Божие и Неговата Правда и III. Да се изпълни Божията воля.

На практика за да се реализира това в молитвата си казвайте: "Господи, благодаря Ти за великата милост, която имаш към мене".

При молитвата човешката душа идва във възприемателно състояние — приема енергиите и мислите, които идват от Божествения свят и тогава, през целия ден в неговото съзнание нахлуват и идват нови светли идеи и подтици. Истинската молитва е общение с Любовта, т.е. ти отваряш душата си и говориш на Онзи, Когото обичаш и Който те обича и отговаря. Но вътрешната сила се състои в изказването на благодарността и любовта ви при молитвата.

Имайте непреривен контакт с Бога във всяко време и на всяко място (това да ви бъде молитвата). В молитвата ви се изпълнява само това, което е по волята Божия и да благодарим, че някои неща не стават по нашата воля, защото това е за наше добро. Затова, когато разрешавате някои въпрос, вглъбете се в себе си, за да видите, каква е волята Божия и ако вътрешно се появи у вас колебание и съмнение, тогава не го правете. Всякога при завършване на молитвата си казвайте: "Господи, всичко това да бъде за Твоята слава и за благото на моята душа". Молитвата е единственото нещо за ученика, където той получава резултати. Знайте, каквото правите, за себе си го правите. Молете се, не се обленявайте, много нещо ще спечелите. Защото, ако не се помолите, изгубвате момента — други ще го направят и ще вземат благото, приготвено за вас. С молитвата ще избавиш себе си и другите от много страдания. Мислите на света възпълват въздуха и ако човек не е буден, те ще навлязат в него и ще го превземат, т.е. тогава той ще почне да мисли като света — Светът значи завлича, ако човек няма постоянно будно съзнание, а това идва с молитвата, като човек постоянно се моли в себе си и да държи непрекъснато връзката си с Бога (тогава идват невидими същества и му помагат). Значи, човек винаги има на какво да разчита в себе си. Съдбата (кармата) дебне човека всеки момент, затова непрестанно се молете и без молитва никога не сядайте да ядете. Молете се на Бога да ви пази от лошата съдба, която всеки момент ви преследва.


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ