НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

03. МИСЛИ ОТ УЧИТЕЛЯ

  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
Алтернативен линк

МИСЛИ ОТ УЧИТЕЛЯ


"Да търси човек Бога, това значи да търси смисъла, същността на нещата. И когато човек е в съприкосновение с Бога, той ще го намери. Ние обичаме Бога, за да се влее новия живот в нас. Ако не, ще останем със стария живот, който е носител на злото, страданията и нещастията на човека. Ако имаме пълна вяра и Любов към Бога, без никакво съмнение и колебание, всичките ни страдания и противоречия ще изчезнат.

Велика сила се крие в човека, който има любов към Бога. Ако искате да ви обичат, трябва да седите близо до Бога. Бог иска да ни убеди, че Неговата Любов към нас е вечна и постоянна. Правата, възвишената, идеалната мисъл идва само от Бога. Познаването на Бога подразбира служене във всяка форма, където Той се проявява. В който момент Божественото се проявява във вас, тогава хората отново ви стават мили.

Когато човекът на Божествената мисъл и правда влезе в един дом, всякакви недоразумения изчезват, защото Той носи в себе си мир, светлина, любов, знание, радост и веселие. Един ден страданията на човека напълно ще изчезнат, когато Божественото вземе връх в човека. Само Божията Любов може да освободи човека от кармата (това бреме) и това е благодат за него.

Поставете в ума си мисълта, че трябва да живеете като ангелите и да познавате Божията воля — направо да приемете Неговите мисли и да ги предавате на света. За да придобиете щастието, вие трябва да влезете във връзка с напредналите същества и те да помагат. Един ден ще ви се дадат условия да развиете вашата гениалност и да разработите вложените у вас способности и добродетели.

Който е духовен, той значи е развил своето духовно тяло и може да излиза и влиза във физическото си тяло по желание.

Страданията са за усилване (каляване), иначе, който седи в покой отслабва и става крехък. Старайте се да преодолявате всички мъчнотии в живота си.

Месната храна засега е най-нехигиенична и не съставлява благоприятни условия за развитие на човека, защото животните са от по-ниска еволюция и му създават условия за неговото разрушение.


  Разговори с Учителя - Боян Боев (1883 – 1963)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ