НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

И Бог създаде човека

  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

И БОГ СЪЗДАДЕ ЧОВЕКА


Откакто свят светува, хората си блъскат главите над въпроса кой и как е създал звездите, Земята, човека, животните - изобщо всичко около нас. И всеки си е отговарял на него различно, в зависимост от епохата и познанията си.

Ето какво е казал по този въпрос големият окултист Корнелий Агрипа в своя капитален труд „Окултна философия“: идва едно свръхразумно същество, което има способността да сгъстява силата във вещество, т.е. да превръща енергията в материя (формулата на Айнщайн Е = m.c2 потвърждава, че това е възможно - става дума за т. нар. ядрен синтез, който за разлика от разпадането на ядрото и превръщането на материята в енергия, ние още не сме усвоили). Това свръхразумно същество създава от енергията на световния силов океан един зародиш, включва в него своя програма и го оставя да се развива. Така са създадени всички планети, включително и нашата. То е като в семейството - ражда се едно дете и колкото повече расте, толкова повече се отдалечава. Така е и с планетите - колкото една планета е по-стара, толкова е по-далече от Слънцето.

Първото нещо, което се ражда от този зародиш, е кристалът. Ако отчупите ръбовете и върховете на един кристал и го поставите в условията, в които е бил създаден, той много скоро ще възстанови първоначалната си форма, което говори, че в него има живот. След това се раждат растенията, животните, човека, свръхчовека...

Учителят Бейнса Дуно (Петър Дънов)казва: „Човекът е една идея на Бога“. За да реализира тази своя идея, Бог създаде слънчевата система. Когато Той създава нещо, то е с изключително съвършенство. И наистина така е било преди Голямата катастрофа. Всички планети, включително и Слънцето, имали идеално сферична форма, перпендикулярни оси на въртене и кръгови орбити. Сега астрономите установиха, че само Слънцето има идеална сферична форма, Венера - почти кръгова орбита, а Юпитер - почти изправена ос. Това са и планетите, чиито енергии влияят най-положително върху човека. Всички други са увредени в една или друга степен. Най- пострадала е Плутон - тя има много разтеглена елипсовидна орбита и наклон на оста на въртене 17°. И всички тези дефекти се отразяват и върху човешките мозъци.

Тук трябва да припомним, че клетките в човешкият мозък са обединени в центрове, които, според изтъкнатите учени от XIX век Спурцхайм и Гален, са около 50 на брой. Тези мозъчни центрове са изградени в резултат на енергиите на различните планети и. зодиакални съзвездия и определят качествата и способностите на всеки отделен човек. След като в резултат на Голямата катастрофа хармонията в Слънчевата система била нарушена, това се отразило и на човешкия мозък. У днешните хора, за разлика от представителите на първата човешка раса, загинала след Потопа, повечето от тези мозъчни центрове или са едва в зародиш, или клетките, които ги изграждат, са в безредие. Когато правя хороскопи, аз виждам, че повечето хора изпитват влиянието предимно на планетите до Марс, най-много до Юпитер. По-далечните и по-стари планети нямат изградени центрове в техния мозък и по този начин нямат възможност да им въздействат. Например повечето хора нямат изградени центрове за приемане влиянието на Сатурн, Уран, Нептун, Плутон и Хано (последната планета от Слънчевата система). Това ни прави толкова различни от първите човеци - атлантите.


  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ