НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Съдържание

  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

СЪДЪРЖАНИЕ


И Бог създаде човека
Що е Бог, кое е свръхестествено?
Черното слънце, Голямата катастрофа и изгубеният Рай
Първата човешка раса
През 2000-та година нова Вселенска катастрофа няма да има
В отвъдното парите не ви вършат никаква работа
Душата ни е извънземен скитник
Окултните знания ще останат скрити за нравствено несъвършените
Кои са Белите братя?
Исторически мистификации около богомилството
Библията - свещена книга, но не съвсем
Окултното невежество на политиците може да има ужасни последствия



* * *


Публикувано изображение


Брат НИКОЛАЙ (Николай Дойнов) е един от най-видните и самобитни астролози на Бялото братство. Безценните му оригинални трудове в областта на астрологията, окултната философия, френологията, хиромантията и др. са добре познати в десетки страни по целия свят. Възгледите на този 90-годишен учен езотерик поразяват с блестящата си логика, съчетала в себе си древното мистично познание с най-новите научни открития, което я прави близка и понятна за съвременника.

Животът на този лъчезарен човек е низ от възходи и падения, от преодоляване на безброй препятствия, които съдбата му отрежда като изпитания по пътя към нравственото съвършенство. Роден е в заможно габровско семейство през 1904 г., завършва Априловската гимназия,следва физика и математика в Софийския университет, изучава философия и естествени науки. С Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) се запознава през 1922 г. и става негов близък ученик и последовател.

Успехите му като търговец на едро го превръщат в милионер, но след 1944 г. новата власт му отнема всичко - стоки, имот, пари, книги, и го изпраща за близо три години в Белене. Въпреки всичко и днес в душата му няма капка озлобление - смята, че трябва просто да приемем миналото си и да го отминем, да продължим напред - към новата епоха на Водолея, която ще обедини в едно дух и материя, наука и религия, различните църкви и духовни учения. Всяка беседа на брат Николай е призив - отворете душите си за ЛЮБОВТА, ако искате да се присъедините към новото човечество!


Маруся Петринска



  12 беседи астрологични беседи с Николай Дойнов 1993г. - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ