НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Аполоновият пръст (безименният)

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

АПОЛОНОВИЯТ ПРЪСТ (БЕЗИМЕННИЯТ)


Този пръст е свързан с щастливата страна на живота. Дава израз на всички видове изкуства, на амбициите, радостта и светлината на живота.

Ако Аполоновият пръст е по-дълъг от показалеца и стига близо до дължината на средния пръст, това говори за оптимизъм, но често и за необмислена прибързаност и устремност. Такива хора са и потенциални комарджии, изобщо хора на риска. При тях също преобладават идеалните стремежи и интереси. Под думата „хазарт" не трябва да се разбира само склонност към хазартните игри, но и към постъпки, свързани със смелост, риск във всички направления - военна политика, търговия, дори и в любовта. Също така този пръст определя стремежи и умения в изкуството.

Ако първата фаланга на безименния пръст е леко наклонена към Сатурновия пръст, това показва човек, който не обича да се разпилява и да си губи времето.

Ако безименният пръст е силно изкривен или повреден, това показва липса на идеализъм, на радост в живота, показва също мошеничество, прикритост, подлост. Такъв пръст често се наблюдава у престъпниците.

Гладкият, коничен безименен пръст е свойствен на певците и поетите.

Гладкият, без възли квадратен безименен пръст е повече свойствен на тези, които свирят на пиано, и на хората, които са се посветили на теорията в музиката или на учителството в областта на изкуството. Свойствен е също на литераторите.

Изобщо хората с остри пръсти, колкото и добре да са развити способностите им в изкуството, не са в състояние да овладеят висшите негови изяви.

Гладък, но лопатовиден безименен пръст показва способност в приложните изкуства. Ако същевременно третата фаланга на този пръст е особено дълга, то показва способност към скулптура, ваятелство.

Ако безименният пръст е възлест, тогава имаме известна интелектуалност и разсъдъчен елемент в дейността на този човек, която е силно изявена в неговото изкуство.

Ако пръстът е квадратен и с възли, в творчеството на този човек има излишна точност и педантичност.

Ако е лопатовиден и възлест, това говори за устой и упоритост в постигане на поставената задача.

Добре оформен безименен пръст с една дебела трета фаланга показва любов към сетивните възприятия.

Ако между безименния и средния пръст (когато пръстите са събрани и добре опънати) има пролуки, това показва човек чужд на условностите и на установените порядки.

Заостреният връх на безименния пръст показва търговски дух, всяка дейност в него е свързана със сметка и личен интерес.

От медицинска гледна точка този пръст е свързан с бъбреците.

Твърде късият безименен пръст, особено ако е уродлив и нокътят му е повреден, показва престъпен тип.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ