НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Цвят на кожата

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

ЦВЯТ НА КОЖАТА


Розовият цвят на кожата показва здраве и жизнерадост.

Червеният показва пълнокръвие и сприхавост, известна бруталност; това са хора винаги забързани и пълни със сила.

Жълтеникавият цвят на кожата показва разстройство на черния дроб и жлъчката, което е свързано с меланхолия, повишена нервност и злъч у хората.

Черният дроб е най-голямата и сложно устроена жлеза в човешкия организъм. Горната повърхност опира в диафрагмата, откъдето трябва да заключим, че дълбокото дишане, което дава възможност на диафрагмата да вибрира надолу и нагоре, оказва масажиращо действие на черния дроб, а с това се активизира неговата дейност. Черният дроб синтезира вещества, нужни за хранителната дейност. Разстроената дейност на черния дроб затруднява храносмилането, а оттам страда и целият организъм, заедно с доброто разположение на човека. Разстройството в храносмилателната дейност и кръвообращението има за последица нарушения в дезинтоксикацията и в обмяната на мазнините. Тези токсични утайки се наслагват и буквално „задръстват" артериите, чиято последица е атеросклерозата (втвърдяване на кръвоносните съдове) и др. За лечението на черния дроб се препоръчва да се изпиват 3-4 чаши гореща вода всяка сутрин в продължение на 4-5 седмици. Горещата вода да се пие на глътки с лъжица.

Синкавата кожа показва неправилно кръвообращение. Зеленият цвят на кожата показва зли и злопаметни хора, егоисти и такива с деликатно здраве.

Фина, кремава кожа показва човек с крайно чувствителна природа, силно изтънчен вкус и нежна, женствена натура.

Мозъчната дейност се отразява на кожата, болестите - също. Така при гръдни страдания кожата е нежна и топла.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ