НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Кожата

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

КОЖАТА


Известно е, че при ембрионалното развитие на човека в матката на жената нервната система, мозъкът и кожата имат общ произход, т.е. произхождат от един общ слой от клетки на развиващото се яйце. Поради това за естеството и развитието на мозъка и нервите можем да съдим по кожата. Кожата на ръцете, като инструмент на творческата изява ще ни даде най-добра представа за естеството на мозъка и нервите. Колкото кожата е по-груба и дебела, толкова хората, които я притежават, са по-груби, с по-примитивен интелект и по-груба емоционална природа.

Ако кожата само от вътрешната страна на дланта е сравнително твърда, това показва човек активен, динамичен, който не може да остане минута без работа. При такива хора всяка работа е достойна за уважение. При такива случаи, колкото кожата на вътрешната страна на ръката е по-тънка и еластична, толкова този човек е по-интелигентен и активен не само във физическата област, но и в интелектуалната.

Колкото кожата на ръцете е по-нежна, толкова този човек е по-възприемчив по душа. Изобщо определението на кожата като нежна, тънка или гладка отговаря на също такива качества у човека. Още е израз и на голяма чувствителност и на дълга младост както на тялото така и на темперамента.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ