НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Родените близнаци

  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

РОДЕНИТЕ БЛИЗНАЦИ


Известно е, че родените близнаци могат да бъдат момчета или момичета, а също и смесени - момче и момиче. Малките различия от по няколко минути във времето на раждането на практика не могат да променят положението на Слънцето, Луната и Планетите с техните градуси в Зодиакалните съзвездия, нито пък техните ъглови разстояния (аспекти), особено на по-далечните като Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон. В Хороскопите на родени близнаци много често имаме значителни различия както в качествата, способностите и устрема за изява, така също и в събитията от живота (в техния жизнен път). За малките различия във времето на техните раждания разлики в Хороскопа им можем да имаме само за положението на Слънцето, Луната и Планетите в домовете. Тези именно промени са способни често пъти да дадат значителни различия между близнаците както в качества, способности, устрем за изява, така и в събитията и в пътя на живота им. Тук именно ясно се отразява и разбира, че всеки дом не е хомогенен във възможността на Слънцето, Луната и Планетите, намиращи се в него, да изразят своите влияния с една и съща сила, по един и същ начин, където и да се намират в този дом. Нито пък всеки Зодиакален знак със своите градуси на върховете на домовете може да се изрази по един и същи начин. За това е важно къде се намират членовете на Слънчевото семейство в даден дом. Изтъкнахме, че колкото те са по-близо до границата между два дома (на линията, която ги разделя, толкова и силата на тяхното влияние е по-голяма, по-ясно изразена, особено ако те са точно на граничната линия. Същото се отнася, както отбелязахме, и за силата на влиянието на всяко Зодиакално съзвездие: в първите и последни градуси на домовете тяхно въздействие е по-силно.

Тук привеждаме примери от хороскопи на родени близнаци. Две момчета близнаци, родени през 1951 година на 13 октомври в София, първият в 3 часа и 36 минути преди обед, а другият - в 3 часа и 45 минути, т.е. с една разлика от 9 минути. При тях имаме освен малки различия в качествата, способностите и устрема за изява, но и едно ясно изразено събитие. Всичко това се дължи на различията в разположението на Слънцето, Луната и Планетите спрямо ръбовете на домовете, а също и на Зодиакалните съзвездия със своите градуси и домове. И двамата се оженват. Първият (по-възрастният) има дете, а вторият няма, което се дължи на съпругата му. И двамата в полово отношение са зле поставени: между Луната и Марс имат 175 градуса. Тук ще изнесем положението на онези членове от Слънчевото семейство, които имат отношение към това събитие: при по-възрастния, който има дете, Слънцето е само на 3 градуса от ръба и при това отива към него. Тук е ясно изразена по-голямата жизненост, а също и по-големият успех в живота и службата му. При по-младия, който няма дете, Слънцето е на 10 градуса от ръба - по-слаба жизненост, по-слаб успех в живота и в общественото му положение. Луната при по-големия е в седми дом, където е с по-голяма сила, а при малкия е в шести дом, където силата на нейното влияние е значително по-малко. Меркурий при по-големия е на 3 градуса от ръба; тук имаме по-голяма сила на интелекта, по-голяма интелигентност и застъпване за своите интереси. При по-младия Меркурий е на 10 градуса - по слаба интелигентност. Венера и при единия, и при другия е почти на едно и също разстояние. Марс при по-възрастния е на 4 градуса - израз на по-голяма сила и активност както в живота, така и в сексуалните отношения. При по-малкия Марс е на 9 градуса, което говори, че всички тези качества, които има първият, тук са по-слабо изразени. Нептун е само на 3 градуса при по-възрастния, което дава много по-силна привлекателност на индивида за възбуждане и за полов контакт. При по- малкия Нептун е на 10 градуса от ръба, което значително намалява тази привлекателност и възможност за по-голяма възбуда. Тези са главните елементи, които определят различията между двамата близнаци.

Вторият случай е при близнаци - момче и момиче, родени с една разлика от 20 минути в София на 6 март 1956 година, момчето в 6 часа преди обед, а момичето в 6 часа и 20 минути. Докато момчето, което е родено по-рано, има щастлив живот, добро обществено положение, свързано с пътувания в странство, то момичето е нещастно , с мъки и страдания, омъжва се и се развежда. Тук ще изнесем положението на членовете от Слънчевото семейство, които създават тези ясно изразени различия при тези близнаци, Най-важният белег, създаващ тези различия, е Сатурн, който при момичето е точно на меридиана в Зенита, който създава трудностите в живота и, а със своята квадратура към седмия дом довежда до развод. Другите членове със своите положения допринасят за тези различия в живота им. Слънцето при момчето е на 8 градуса от ръба, докато при момичето е на 15. Луната при момчето е на 5 градуса, даваща по-голяма контактност и общителност, докато при момичето е на 10. Венера при момчето е на 4 градуса, носеща по-добри условия за живота, а при момичето е на 10 градуса. Уран, който носи разнообразието и активността на индивида, при момчето е на 6 градуса, при момичето е на 13. Нептун, който носи мекотата и привлекателността на индивида, при момчето е само на 2 градуса, а при момичето е на 8.


  Науката на първата човешка раса - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ