НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

1. УВОД

  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
Алтернативен линк

УВОД


Ето формулата, която крие съдържанието и смисъла на Новото Учение, дадена от Учителя през май 1944 г. в с. Мърчаево:

"Когато не свързваш Любовта с никаква жива форма, ще проникнеш в цялата вселена. Да нямаш обект в Любовта! Човек трябва да намери постоянното и вечното във временното и променливото. Човек е ценен, защото Великото, в което живее, е ценно. Той трябва да се радва, че е част от природата. Величието на живота, което понякога чувстваме, е величието на Бога, Който живее."

Триизмерен трябва да стане нашият вътрешен, духовен свят! Като знаеш една истина, ти не само ще я проектираш като на екран, а ще я изваеш в себе си. Ще опиташ три пъти Любовта и ще ти трае цялата вечност.

"Един път ще опиташ Любовта заради Любовта."

Тя дава изобилен живот, младост, здраве, доволство, щедрост, взаимопомощ, красиви отношения; всичката красота от багри и звуци в природата. Ще обикнеш всичко, защото Любовта е Бог — ще дадеш на Бога в тебе свобода да се прояви.

"Един път ще опиташ Любовта заради знанието, което тя ти дава."

Когато любиш някого, ти го разбираш — само чрез Любовта познаваме нещата, хората, съществата. Знание е да виждаме Мъдростта на Бога във всяко творение и всяка красива, благородна проява в живота. Ще проучваме хората и природата чрез откровението и просветлението, което получаваме от Любовта.

"Любовта е Любов за светлината на ума."

Само чрез ума ще съзнаем какво е Любовта, а това е вече знание. Силна светлина — голямо Знание. Усилвай светлината си!

"Един път ще опиташ Любовта заради свободата на Истината й — и това ще бъде за вечността."


Когато действаш по пътя на Любовта, ти се чувстваш доволен, леко ти е на душата, готов си на всякакви жертви и услуги. Това е Истината — да проявиш Любовта като права линия — божествен подтик, красиво чувство и постъпка, в хармония с Любовта. Това е да добиеш вътрешна свобода, защото само когато съзнаеш Истината и я приложиш, ти се освобождаваш и растеш. Това е пътят към съвършенство, към сливане по дух с Бога на Любовта.



  Светът без сенки - Весела Нестерова (1909 - 2002)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ