НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ЯСНОВИДСКО ВИДЕНИЕ НА УЧИТЕЛЯ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО

  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
Алтернативен линк

ЯСНОВИДСКО ВИДЕНИЕ НА УЧИТЕЛЯ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО

(Дадено през 1943 г. при Рилските езера)



Тук идвам, защото Бог е идвал. Неговите стъпки са стъпвали тук, по тези свети места.
Вие мислите, че след свършването на войната ще дойде Царството Божие на земята. Никакво царство Божие! Иде огън на земята. Идват големи страдания на земята - голям огън иде.

Сега на земята идват светиите. Техният вожд е Христос. Светиите идват с оръжие в ръка. Едно време бяха слаби. А сега са въоръжени и силни. Тяхното оръжие е Правдата и Любовта. Човекът на доброто сега ще бъде силен. И като го види, човекът на злото ще бяга. Земята ще бъде очистена от лоши хора. Лошите хора ще напуснат земята на изправление.

Сега първият помощник на Христа е Архангел Михаил. Пророкът е говорил с Архангел Михаил. Сега е второто пришествие. Сега е краят на века. Всички тия неща, които са в 24 глава от Матея и 12 глава от пророк Данаила, се отнасят за сегашните времена. Тия дни на страдания, ако не се съкратят, ни една плът не би се избавила. Но заради избраните тия дни ще се съкратят. Ще дойдат граждански войни. Те са ужасни. Ние не ги желаем.

Ще се яви голяма омраза между двете класи - крайните елементи. Ще станат големи кръвопролития. В много държави ще има гражданска война. Но който народ е по-близо до Бога, леко ще мине. Тогава силите небесни, самата Природа ще се възмути. Ще дойдат големи земетресения. Където е суша, ще стане вода, а където е вода, ще стане сухо. След тия страдания, които се спасят, ще влязат в Царството Божие, където е безкрайна красота.

Бъдете будни вие, защото нито косъм от главата на праведния няма да падне. Будни бъдете! Защото, който издържи на всички страдания, ще влезе в Царството Божие, където е безкрайна красота. А в сегашните най-големи страхотии и страдания човек да има вътрешен мир, вътрешна вяра и вътрешна Любов. Да не се обезкуражава, но да работи. В 12 глава на пророк Данаила се говори за второто идване на Арахангел Михаила. И при идването на Арахангел Михаила ще дойдат най-големите страдания, каквито човечеството не помни. Арахангел Михаил, понеже има слънчево влияние, когато дойде, ще бъде слънчево. Тогава човекът на Доброто ще бъде силен, а човекът на злото ще бъде безсилен.

След това разклатване много хора и общества ще поумнеят. Сега борбите на земята са отражение на войната, която се води в невидимия свят между бялата и черната ложа, но бялата ложа ще победи, доброто ще победи. Тъмните духове ще бъдат вързани и пратени в бездната. Сега се преживява най-важната епоха на човечеството. Радвайте се, че живеете в това време и вземате участие в изграждането на новото.

Преди Арахангел Михаил да вземе дежурството, е владял Арахангел Гавраил. Арахангел Михаил е като колективна Божествена вълна, с цяла голяма армия от ангели. Тая армия от ангели ще се раздели на 4 групи, защото четири вида хора има - кръвта им не е еднаква. Тогава ще се отворят вратите на Царството Божие и който е готов и влезе в новия живот - това е възкресението. От живот към Любов Божия и от Любов Божия към всичко. С Любов да се помага и работи.

Никой не може да се издигне и придобие съвършенството, докато не живее и обича. Докато природата не оживее у вази, не можете да придобиете нищо. Тя се вслушва. И най-много който обича съществата, това е Бог. Не забравяйте това.

Аз съм дошъл този ден на Рила за една важна работа. Имам мисия. Тази важна работа, за която дойдох, вие не я знаете и не мога да ви я кажа. Нека резултатът от нея ви говори. В този момент виждам в България има много светли души - посветени. Такива има и в другите държави, които работят за доизграждане Доброто на Земята.

12 октомври 1943 г.


  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ