НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ПРИ УЧИТЕЛЯ

  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
Алтернативен линк

ПРИ УЧИТЕЛЯ


7май, петък, 10,30 часа

Хубави картинки галят понякога погледа. Часът е 10 вечерта. Времето е меко и приятно. Небосводът е осеян с безброй звезди. Голямата лампа над балкона свети. Учителя излиза и оглежда небето. После поздравява някой закъснял и разменя дума.

Хубава е тази картина, но човек трябва да я види, да усети присъствието на Учителя, за да разбере къде е хубавото. Или пък, когато се качва по стълбата!

Не веднъж съм го виждала да се качва. Виждала съм го не веднъж и из градината. Но понякога е изключително хубаво! Да видиш линия, светлина и изящество!

Тези преживявания оставят незаличими следи в душата.

Бъди благословен, Учителю !

*

През тези години ние, двете сестри Мара и Теофана, сме почти постоянно при Учителя. Ние първи възприехме упражненията. Наскоро след това дойде и Катя Грива. Музикантите, които се явяваха веднага, щом Учителя седнеше пред пианото, бяха Асен и Ангел.

Учителя даде нова песен: „Ставай, дъще!"

През тази година е дадена и песента „В пустинята на живота", както и много предварителни песни от Учителя. Той свали от високите светове много текстове и много мелодии, но малко се записа. Така е трябвало. Ето един от текстовете:


  Летопис на изгрева - Том 2 - Теофана Савова
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ