НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Местата на падение на планетите - 2

  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

Местата на падение на планетите



Според друго астрологично твърдение планетите действат заедно със знака, в който се намират, т.е., имаме комбиниране на влиянията на планетите с тези на знака, в който се намират. Като комбинираме тези две твърдения, получаваме едно трето положение - дадена известна планета, поставена в известен знак, няма да бъде повлияна в своето проявление само от знака, но и от неговия господар, защото знакът действа в съгласие с него. Следователно ще имаме комбиниране на влиянията на планетата с тия на господаря на знака, в който се намира. В астрологията той се нарича диспозитор.

Когато владяната планета и нейния диспозитор са хармонични, т.е., еднородни по природа, планетата проявява цялата си пълнота и чистота. Когато владяната планета и диспозитора са дисхармонични, планетата не може да прояви своята природа и казваме, че тя е в заточение или падение. Една слаба планета може да се засили, ако попадне в добър дом и има повече добри аспекти. Върху това ще се спрем по-късно. При отношенията между владяната планета и диспозитора има различни комбинации, в зависимост от естеството на самите планети. Когато и владяната планета, и диспозиторът са благотворни - комбинацията ще бъде хармонична. И обратно, когато владяната планета и диспозиторът са лоши, комбинацията ще бъде дисхармонична. Когато имаме комбинация на добра планета с лош диспозитор, намалява се благотворното влияние на планетата, а когато лоша планета е в комбинация с добър диспозитор, имаме смекчаване на зловредните влияния на владяната планета. Тези отношения между диспозитор и владяна планета са важни при пелегринните планети.

Завършвайки главата за отношенията на знаците и планетите, пак напомням, че това е ключът, без който е невъзможна астрологическа практика, затова трябва добре да се проучи.


  Астрология - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ