НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

ВОЛЯТА БОЖИЯ - ВЪРХОВЕН ЗАКОН

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк


• 867 • Волята Божия – върховен закон.


Сега ние сме дошли на Земята да изпълним не волята на хората,  а Волята на Бога. Туй имайте като правило! Кой каквото върши, то

се отнася лично до него, но всички хора трябва да вършат Волята Божия. В извършването на Волята Божия е силата на всинца ви.

Доколкото вие извършвате Волята Божия, дотолкова аз определямвашата сила; доколкото вие сте съгласни с Божия ум, дотолкова ще

сте просветени; доколкото сте в съгласие с Божието сърце, дотолкова ще бъдете благородни. Това е същественото вътре в Живота.

Най-хубавите мисли са Божиите мисли; най-хубавите чувства са Божиите чувства; най-хубавите постъпки са Божиите постъпки.


Тази постъпка, която считате за най-хубава, знайте че не е ваша, тя е Божия. Та зад всяка добра и светла мисъл седи Господ. Всяка

добра мисъл има сила дотогава, докато Бог е зад нея. Не е ли Бог зад нея, тя не струва нищо. Във всичко човек трябва да вижда проявление на Божия пръст. Говори ти някой благо, разумно; считай, че Господ ти говори. Дойде някой, нахока те; считай, че дяволът ти говори. Под “дявол” се разбира всеки изопачен човек, под “дявол” се разбира още и всеки дух, който се е оплел в материята и не знае какво говори – забъркал работите, плещи наляво-надясно. Значи всякога, когато се отнасят с вас добре, кажете: “Господ ми говори”; когато не се отнасят с вас добре, кажете: “Човек ми говори”, нищо повече. На човека кусур няма да хващате, човек не е като Бога. Бог е съвършен, човек сега се усъвършенства. Та рязко ще отличавате тия положения и във вас. Недоволен си, искаш да се проявиш; ще кажеш: “Човекът говори в мен!” Започваш да мислиш, добре си разположен; ще кажеш: “Господ говори в мен!” Така че в човека има две състояния, които трябва да съзнаваме и да ги различаваме. Като започнеш да се сърдиш, ще кажеш: “Човекът е дошъл в мен!”  Някой казва: “Кое е онова в човека, което познава, че едно негово желание не е право?” Значи има нещо в нас, което определя нашите хармонични и нехармонични постъпки. Кое е туй, което познава кога една постъпка е права или не? – То е разумният Божествен Дух, който живее в нас и ни учи. Божественият Дух казва: “Това, което правиш, не е право”. Ти като дете упорствуваш, но Той казва:  “Не е право това, не го прави!” Като не Го слушаш, Той те хваща така, както майката, която някой път хваща детето си за ухото и го стиска. То вика, хапе я, но тя продължава да го стиска. Тя казва: “Не хапи, ще слушаш туй, което ти кажа!” Ако не слушаш, ако упорствуваш, Божият Дух няма да отстъпи. Той е толкова силен, че хиляди години ще минат, ще те потапя, ще те изважда и ще каже: “Ще слушаш ли?” И тъй, щом се убедите в този път, ще го проверите на опит.

Щом постъпите в съгласие с Духа, който ви учи отвътре, ще дойдеМир, ще дойде Светлина, ще бъдете свежи, бодри и весели и каквато работа започнете, все на добро ще излезе. Дойде ти на ум да пишеш или да ореш, или да копаеш – навсякъде ще успяваш.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ