НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Формула за поздравление

  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

794 Формула за поздравление.

Ще се стараете вие, учениците, да имате взаимно уважение и почитание. Като се срещнете, как ще се поздравявате? – “Няма Любов като Божията Любов”. Като ти каже брат ти: “Няма Любов като Божията Любов”, ти ще му кажеш: “Моята Любов за тебе ще бъде като Божията Любов”. Тогава брат ти ще ти каже: “Само Божията Любов е Любов”. Ти ще му кажеш: “Само в моята Любов ти ще ме познаеш”.
Като се срещнете на улицата, единият ще каже: “Без страх!” Другият ще отговори: “Без тъмнина!” Или може да му кажеш тихичко на ухото: “Няма Любов като Божията Любов”. Той ще ти отговори: “Моята Любов за тебе ще бъде като Божията Любов”.
Щом има между теб и приятеля ти чужд човек, не се поздравявайте така, поздравете се с обикновения поздрав. Този поздрав ще си давате само, когато няма никой помежду ви. Иначе това е буквата на нещата, не е Духът. Поздравлението да бъде тъй естествено, че в туй движение, което ще направите, да не се забелязва нещо извънредно – естествено да става. Тогава ще си носите една специална бяла кърпа и като срещнете някого, ще я извадите, уж че си триете носа, мустаците. Чиста кърпа ще носите, кърпа само за поздравяване. Трябва да пазите това в абсолютна тайна. И другият ще извади кърпа. Но ще извадите кърпата си отдалеч и няма да я туряте на устата си, а ще я хванете и леко ще я прекарате покрай носа и устата си. Другият ще види, че имаш бяла кърпа, и той ще те поздрави по същия начин.
Всички ученици на Бялото Братство ако носите връзки, трябва да бъдат бели. В бъдеще няма да носите яки, а една бяла кърпичка или бяло шалче, хубаво забодени с игла с пентаграм. Селяните ще имат бели ризи, нищо шарено по тях.


  Имам дом Неръкотворен II - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ