НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

Специален трансформатор и специална светлина за всеки човек

  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
Алтернативен линк

440 Специален трансформатор и специална светлина за всеки човек.


В Слънцето има един голям трансформатор, който изпраща слънчевата енергия по цялата Земя. Освен това на Слънцето има и специален трансформатор за всеки човек на Земята, чрез който всеки човек приема специално изпратената до него слънчева светлина. Всеки от вас, ако възприеме тази светлина, може да знае кога е изпратена. Вие не можете всякога да възприемете тази светлина, нито знаете кой момент е изпратена, затова трябва да учите. У всеки човек има един трансформатор, който приема специалната за него светлина от Слънцето и ако той е зает с някаква работа и не може да възприеме тази светлина, тя се връща обратно без никакъв резултат за самия човек. Щом тази светлина се върне обратно, човек през целия ден чувства едно голямо лишение, като че е изгубил нещо много ценно. Така е, когато човек не е на времето и на мястото, откъдето трябва да получи тази светлина, която му носи Живот. Жива е тази светлина, тя е наречена прана. В това отношение съзнанието на всеки едного от вас трябва да бъде будно, за да знае часа, когато ще пристигне неговата светлина, за да може да я възприеме. Ако сте заети с някаква работа, то като наближи моментът, когато вашата светлина иде, вие ще почувствате едно приятно разположение да излезете малко вън от стаята. Каквато работа и да имате, излезте вън, за да възприемете тази светлина. Постойте вън пет-десет минути, най-много половин час, докато тази светлина премине. Ако вие изпратите чрез вашия трансформатор получената от Слънцето светлина обратно до него, това показва, че вие сте възприели светлината. В техните статистики е отбелязано колко пъти сте възприели тази светлина и колко пъти – не. Къде трябва да се възприеме тази светлина, това е една от великите тайни на Природата. Човек трябва да бъде умен, интелигентен и добър, за да схване времето и мястото, дето ще възприеме тази светлина. Птиците знаят добре това нещо. Птицата докато не възприеме своята светлина, не отива на работа. Щом възприеме това, което е определено за нея, тя хвръква от клона и започва работа.
Ако искате животът ви да върви както трябва, бъдете будни за тази светлина. Пък ако искате да се лутате, спете колкото искате. Специалната светлина иде сутрин около изгрев слънце. Затова трябва да излизате сутрин преди изгрев и да посрещате изгрева на Слънцето, за да възприемете вашата светлина. Обаче трябва да знаете, че не е позволено да разправяте на другите кога идва вашата светлина и това е един свещен момент от живота ви, който ще задържите само за себе си. Ако разправяте на хората за вашите специфични работи, ако им кажете, че Слънцето изпраща специфична светлина за вас в еди кой си час, хората, като не разбират този закон, ще ви изпратят своите нечисти мисли и с това ще попречат на духовното ви разположение. Що се отнася до общата светлина, за нея можете да говорите колкото искате.
Това, което ви говорих за Слънцето, съставя една трета част от цялата истина. Същото се отнася и до Духовното Слънце у човека, както и за Божественото Слънце у него. Значи в живота на всеки човек има три важни момента, които ако той може да долови, ще се развива нормално.
Като станете сутрин, най-първо се запитайте какво трябва да правите днес, защо сте дошли на Земята и т. н. За човека има нещо по-важно от работата на лекаря, от училището на ученика, от нивата на орача, от учителството на учителя и прочее, а то е следното: за какво е дошъл човек на Земята и какво има да върши днес. Разреши ли човек този въпрос за деня, той го е използвал правилно. Човек всеки ден ще разрешава този въпрос, но не в един и същи час. Ако най-първо той разреши тези въпроси, всичките му работи на Земята ще се уредят добре.
Вие често забравяте за момента, в който идва вашата светлина, и го пропущате, но знайте, че ако държите мисълта си спокойна, тиха, вие винаги ще можете да възприемете тази светлина. А щом я възприемете, вие ще бъдете радостни и весели. А дойде ли Радостта у вас, благодарете, че сте могли да я възприемете. Тази светлина ще придаде нещо към вашето умствено и духовно развитие. Умът ви ще стане по-съсредоточен, по-концентриран и с по-голяма Светлина.


  Имам дом Неръкотворен I - Влад Пашов (1902- 1974)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ